Delic en Huda presenteren het op Berlijn geïnspireerde album ‘LONE WOLF’

Plotseling stond ‘ie gisteren online: het nieuwe album van Delic. LONE WOLF betreft een nieuw hoofdstuk dat de ex-Opgezwolle-producer samen creëerde met creative director, zangeres en bovendien zijn eigen vrouw Huda. Het betreft net als zijn vorige plaat méér dan muziek. In oktober komen kunst, muziek, video, een expositie, een live-show én een boekwerk samen.

“Het geheel laat zich misschien het beste omschrijven als een modern 3D-sprookje in een bedje van dikke beats”, laat de Zwolse muzikant weten. We spraken hem al in maart van dit jaar, toen hij de eerste muziek van LONE WOLF loste. “Mijn vrouw en ik besloten om een maandje richting Berlijn te gaan voor rust. We zaten onder Berlijn, op een uitgestorven camping. Gewoon lekker, met onze voeten in het meer, bijkomen van alles wat er op ons af was gekomen”, vertelde hij toen. “Ik wist het tóen nog niet, maar eigenlijk is daar het nieuwe project ontstaan.”

Zodoende is LONE WOLF een modern, kosmopolitisch sprookje geworden. Het gaat over het vinden van je eigen stem in de ruis en het uithakken van je eigen pad. Het boek speelt zich af in Berlijn en vertelt het verhaal van de twaalfjarige Maya, die bevriend is met een jonge wolf.

Net als bij zijn vorige project, Kidnap At The Noodle Shop, kiest Delic ervoor om de muziek niet enkel als muziek naar buiten te brengen. Er verschijnt een vinylboek met zijn nieuwe kunst erin, een roze vinylplaat en een exclusieve print en hij exposeert vanaf 9 oktober met de doeken in de Amsterdamse Go Gallery.

Op zondag 17 oktober presenteren Delic en Huda in samenwerking met Eboman, Nederlands meest vooruitstrevende videotechnicus, het album met een live-show tijdens Amsterdam Dance Event. Speciaal daarvoor werd door laatstgenoemde een audiovisuele set-up ontwikkeld. Hiermee is het voor Delic mogelijk om zijn kunstwerken digitaal tot leven te wekken. Naast de nieuwe LONE WOLF-tracks zal hij ook nog een aantal onuitgebrachte beats spelen, en er komen diverse gastmuzikanten langs.

LONE WOLF is nu al te streamen. Huda heeft er de 80’s electropop en nu-disco-achtige sound in gebracht, maar het galmerige, koude en blikkerige komt van Delic. Het is voor Nederlanders misschien een beetje moeilijk voor te stellen in een tijd waarin het nachtleven naar de vooravond wordt verplaatst, maar zie het als een trip door nachtelijk Berlijn. Je hobbelt de club uit, langs een verlaten pakhuis. Uit de kieren klinkt alternatieve discopop, maar dan met onmiskenbaar rauwe beats en zigeuner-strijkers. Er is nog energie voor een éxtra laatste uurtje…

Eenmaal de loodzware deur voorzichtig opengeschoven, wijst de portier naar een trap. Je daalt af en komt in een wereld vol neon en lasers. De hele kelder staat vol met ravers. De muziek gaat steeds sneller en het kwik stijgt per drumklap. Het laatste uurtje worden er drie, misschien vier. Dit soort avonden drijft op onverwachte verrassingen; qua muziek, locatie en sfeer. Nu snappen we waarom Delic geen datum heeft gecommuniceerd voorafgaand aan de release van LONE WOLF. Deze gebeurtenissen ervaar je simpelweg het fijnst als ze niet van tevoren worden aangekondigd.

Bestel hier het vinylboek rechtstreeks bij Delic. Scoor hier tickets voor de shows in Amsterdam (17 oktober), Zwolle (7 november) of Rotterdam (20 november) Stream LONE WOLF hieronder.

Geplaatst door bowie op 23 september 2021