Defari – Street Music

Met zijn debuut in 1997, “Focused Daily”, maakte Defari grote indruk in het undergroundcircuit van die tijd. Tracks als “The Bionic” en “Never Lose Sight” kunnen gerust hiphop-classics genoemd worden, niet in de minste plaats door de geweldige productie van Evidence (Dilated Peoples). Inmiddels is het 2006 en is Defari een paar albums verder en is zijn sound steeds diverser geworden. Van eastcoast-georiënteerde boombapshit is hij meer opgeschoven naar wat meer melodieuze en minder zware westcoast-ish. Meer de funkkant op zeg maar.

“Street Music” begint goed met “Hardworker”, waarop Defari op langzame en nadrukkelijke wijze over een Just Blaze-achtige productie zijn eer bewijst aan de harde werkers van de wereld. “Either Dead Or In Jail” heeft een gezongen stuk dat constant terug komt en in het begin nog wel te pruimen is, maar na een tijd nogal vervelend wordt. Het haalt de vaart uit de track, die sowieso al niet zo heel sterk is. “Make My Own” met Evidence klinkt heerlijk. Soulvolle langzame ish waarop mister Heirut goed tot zijn recht komt. Het valt op dat Evidence en Defari vergelijkbare stemmen en stijlen hebben en goed bij elkaar passen. Een andere samenwerking, “Deepest Regards” met B-Real en J-Ro (van Tha Alkoholiks) is misschien wel de beste track van het album. Heel dope om B-Real (die altijd beter klinkt als hij ergens een gastoptreden doet, word to Aktiv) en mijn persoonlijke favoriet van Tha Alkoholiks, J-Ro weer eens te horen.

“Street Music is een combinatie van wat traditionelere boombap-hiphop en funk-georiënteerde gangsta-music. Defari komt naar mijn mening beter tot zijn recht op de boombap, en het lijkt alsof hij op de gangsta-achtige nummers zijn best doet om ook de andere helft van het hiphop-publiek aan te spreken. Daardoor is “Street Music” een behoorlijk goed album, maar niet echt een geheel.

Meer info: http://www.abbrecords.com

Tracklist:
01. Intro
02. Hardworker
03. Either Dead Or In Jail (feat. Tuffy and Boo Kapone)
04. Congratulations
05. Peace And Gangsta
06. Make My Own (feat. Evidence)
07. West West
08. We’ve Been Doing This (feat. Threat and J-Ro)
09. Burn Big
10. Barwork
11. Deepest Regards (feat. B-Real and J-Ro)
12. People Trip
13. Clowns (feat. Dilated Peoples)
14. The Bizness
15. Don’t Be Mad At Me
16. Vultures

Geplaatst door bowie op 22 oktober 2006