Def Jam Vendetta

 

Titel: Def Jam Vendetta

Platform: PS2

Publisher: Electronic Arts

Aantal spelers: 1-4

Genre: Wrestling

Verhaal: 
Def Jam Vendetta is een fighting game in arcade stylo. Het concept is simpel: vermorzel iedereen die op je weg komt en zorg ervoor dat je jezelf de ultieme kampioen kan noemen. Het draait hierbij om geld, macht en natuurlijk respect. Def Jam Vendetta heeft de beschikking over 1500 verschillende moves waarbij ook nog eens de nodige ‘finishing’ moves zitten. Je kan trouwens kiezen uit de volgende characters: DMX, Ludacris, Method Man, Redman, NORE, Scarface, Ghostface Killah, Capone, Christina Milian, DJ Funkmaster Flex, Keith Murray en WC. 

Mijn mening:
Def Jam Vendetta ligt al enkele weken in de winkels en de reden waarom deze review nu pas verschijnt is simpel: deze game is verslavend! Het idee is dan ook erg dope uitgevoerd als je het mij vraagt: in de ring stappen met een van je favoriete rappers en erop los beuken. Het verhaal is erg simpel en verre van boeiend. Het komt er op neer dat je voor je beste vriend Manny Gray (die een gok probleem heeft) in de ring stapt om zijn schulden bij D-mob kwijt te schelden. Uiteindelijk is het de bedoeling om de ‘big boss’ D-mob zelf aan te pakken zodat je de grote Def Jam Vendetta kampioen wordt.

De beelden en het geluid zijn echt dik in orde. De beelden zijn zeer gedetailleerd en de personages zijn tot in de puntjes uitgewerkt en dat zorgt voor realistische characters. Zelfs het publiek ziet er grafisch gezien erg fraai uit en dat is in andere wrestling games wel eens anders geweest, dus dat is een groot pluspunt. De zogenaamde playgrounds (12 stuks in totaal), ook wel venues genoemd, mag ik niet vergeten, want deze zien er ook verbluffend uit. Het geluid mag er ook zijn, want de stemmen van de Def Jam characters zijn door de echte rappers ingesproken en dat geeft een heel dope effect. Daarnaast kan je genieten van een aantal complete en zeer dope tracks terwijl je aan het knokken bent. Wat dacht je van: Public Enemy – Fight the power, Redman – Smash sumthin, ONYX – Throw your gunz.

 

De game zelf biedt je genoeg mobelijkheden om de vele uurtjes mee door te brengen, zo is de game opgesplitst in 4 delen: -Story mode (hierbij doorloop je dus het hele verhaal van het begin tot het eind. Je kiest hierbij een van de vier straatvechters en je start je carriere. Bij iedere winst partij is het mogelijk om je character te upgraden met de nodige snelheid, kracht of andere zaken)
-Battle mode (haal je Multi-tap onder het stof vandaan trommel 3 vrienden op en battle elkaar. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon tegen 1 persoon te spelen het is maar net wat je zelf wil.)
-Survival mode (voor de mensen die gewoon even snel een potje willen spelen biedt deze optie je een uitkomst. Heb je geen zin in de verhaallijn dan is deze optie ook ideaal, want in de survival mode wordt je door iedereen uitgedaagd en kan je blijven hakken tot je een ons weegt.)

Er zijn dus genoeg opties die je wel even zoet houden, maar hoe zit het met een battle zelf. Je kan op 3 manieren gehakt maken van je tegenstander namelijk: -Pinnen (je vloert je tegenstander en je werpt jezelf op hem/haar en als er wordt afgeteld tot 3 ben je de winnaar)
-Overgave (er zijn ruim gezegd 3 manieren om je tegenstander te laten opgeven. Zo kan je bij iedere vloer partij je slachtoffer in een hoofd, arm of beengreep nemen. Iedere keer als je dit doet verschijnt er een speciale energiebalk en als deze op is dan geeft je tegenstander automatisch op)
-Knock out (de mooiste manier om iemand te verslaan is toch wel via de knock out ook wel Blazin’move genoemd. Je moet eerst je tegenstander goed aftuigen, zodat jouw powerbalk helemaal volloopt en tegelijkertijd je opponent geen energie meer bezit. Als jouw powerbalk helemaal vol is verschijnt er de melding Blazin’move. Nu is het mogelijk om een finishing move uit te voeren en zo een einde te maken aan de wedstrijd.)

Het belangrijkste is misschien wel hoe het gesteld is met de gameplay. Ik moet zeggen dat deze me reuze meeviel. In het begin was het even kijken hoe de game in elkaar zat, maar al snel kon ik een aantal moves gebruiken om mijn tegenstander door de ring te smijten. En als je je bedenkt dat er 1500 moves in Def Jam Vendette zitten dan heb je genoeg om uit te vinden lijkt me. Mijn tip is eigenlijk om gebruik te maken van de tutorial optie waarbij de meeste moves je worden uitgelegd. Als je dit hebt doorlopen kun je het beste aan de slag gaan met de story mode, zodat je alle characters kan vrijspelen. Als dit je ook gelukt is en je beschikt over alle 44 worstelaars dan kan de echte pret pas beginnen.

Wat mij betreft is Def Jam Vendetta een vette game die genoeg leuke opties heeft om ervoor te zorgen dat je die PS2 aanhoudt. Het is wel handig om mensen te kennen die ook hooked zijn aan die game zodat je de nodige potjes tegen elkaar kan spelen. Anders kan de game op den duur een beetje langdradig worden.

Meer info: http://www.defjamvendetta.com

Geplaatst door bowie op 23 augustus 2003