De week in muziek: de Nederlandse scene gaat HAM!

Je moest er even op wachten, maar we zijn er weer met een release-overzicht op vrijdag. En wat deze week vooral opvalt, is de productiviteit van de vaderlandse scene. We deden al interviews met SKAV & BOOS, Kaascouse en FABZ Pi (allemaal te vinden via de homepage!) over hun nieuwe projecten, maar er gebeurde nog véél meer. Sticks laat deze week niet één maar twee keer van zich horen, Gil lost óók twee tunes, Lijpe heeft een nieuwe single uit en.. pffff, teveel om op te noemen. De NL-scene zorgt er in ieder geval voor dat je het Pinksterweekend genoeg te checken hebt. Scrol, play, scrol, play et cetera is ons advies. Dit zijn onze favo’s. Enjoy!

Sticks – Dag Tot Dag (ft. Hef) (prod. Kubus)
Sticks is op een geweldige golf aan releases. De afgelopen tijd bracht hij nummers uit met diverse producers; Henning, Big2 en Spanker bijvoorbeeld. Voor de nieuwste in de ‘constante’-reeks schakelt hij Kubus in, en als je weet dat Hef ná de release nog een nieuwe verse wilde tapen en dat binnen een paar uur gefixt had weet je dat het vuur is.

NESS – Oprecht (ft. Sticks) (prod. Guan)
Een volledig Zwolse collabo, want naast Sticks is ook NESS bezig met een eigen streak aan singles. Na samenwerkingen met Kaascouse en $KEER & BOO$ is er nu een nieuwe collabo met ST. Oprecht is geproduceerd door Guan, net als NESS onderdeel van DFG.

sor – Problem
Talent Meets Talent kondigde onlangs aan dat Noah’s Ark’s own sor de hoofdact is van de editie van 3 oktober in Mezz, Breda. Diverse talentvolle acts uit onze Dropzone staan dan in het voorprogramma. Check hier alvast het nieuwste wapenfeit van de main act.

Diztortion X Adje – Guap On My Name
Toen Perry Mystique zijn naam veranderde in Diztortion begon hij te produceren voor de grootste sterren. Nu is hij weer op het oude nest en werkt hij met een van zijn day ones; Adje. Advies: zet alles waarmee je kan gooien op veilige afstand voordat je op play drukt. Dit is raamkinkel-muziek 2.0.

Lijpe – Mijn Story
“Als allereerst wil ik m’n fans bedanken, zonder jullie was ik niemand of nog in de street…” Verhalenverteller Lijpe is terug met de eerste single van zijn nieuwe album, dat niet heel lang meer op zich laat wachten.

Gil – Hunten
In de eerste lines van Beng Beng zet Gil je oren al even op het verkeerde been. Hij flext zijn wordplay en punchline-skills. Hunten is een dubbel-single, dus is er nog een track toegevoegd; Chase The Bag. Dit is de rappende Gil in optima forma, dus je moet eerst alle referenties naar Childish Gambino, hersenchirurgie, Foppe de Haan, het weer in Nederland, Boudewijn Zenden, Wolter Kroes en Jerry van The Partysquad maar eens over je heen laten komen.

Geplaatst door bowie op 29 mei 2020