De tekstuele juwelen van Tim Beumers zitten vol levenslessen, profiteer ervan

Wie dacht dat het na vier Rafting Goods 2-drops over was met heat in 2023 komt bedrogen uit. Onlangs verscheen er al een fijne RG Pack van MPDrees24 en vandaag is het aan Tim Beumers om alweer de zevende pack te lossen. Dit keer draait het wat meer om de zinnen, en wat minder om brag & boast, liet hij ons weten toen hij vol trots een luisterlinkje stuurde. Waarvan akte. De titel Juwelier doet zijn naam eer aan, want hier is voor eenieder wel iets moois te vinden. Beumers heet je welkom in zijn zaak en trekt zijn handschoen aan. Blijf zitten wachten tot het kistje dat de titeltrack genoemd mag worden geopend wordt. Dit zijn namelijk tekstuele parels, opgevist door een routinier. En aangezien het om de zinnen draait, hebben we besloten het voor je uit te schrijven, zodat je mee kunt lezen. Hier zitten tips in voor je zelfprofilering, je marketing, het onder controle krijgen van je gemoedstoestand, het pakken van rust en meer. Anyway, we gaan niet teveel verklappen. Zet die tune hieronder op play en scrol!

Laat me slim lijken, dat leek me beter
Ik doe ook maar wat, ondertussen zeg ik ‘Ik weet ’t zeker’
Je moet bloeden om te overleven
Ik heb een extra navel waar m’n stoma heeft gezeten
Hoe groter het plan, hoe stiller de tocht
Want de hoogste bomen vangen de meeste wind van ’t bos
Da’s beter dan de hardste schreeuwer die niks deed
Want onkruid op de vlakte, die waait met elke wind mee
Of het het waard was? Dat vraag ik me af
Maar ik kan niet ontkennen dat ik er iets aan heb gehad
En is de dag voorbij ben ik klaar voor de start
Ik heb hart voor de zaak, dus de zaken gaan hard
Stuur een klokkie naar belasting, da’s enkel de BTW man,
Meer geld is meer problemen, maar blut zijn is er geen één van
Zie je praten en ik denk ‘laat maar gaan’
Duiven vliegen niet op dezelfde hoogte als adelaars
Beter luisteren als je vader praat
ik leerde ze de route, ze weten nog steeds niet waar ze staan
Kinderen groeien, een goeie ouder die laat ze gaan
Prijzen stijgen wanneer je iedereen in z’n waarde laat
De hoofdrolspeler als ik verhalen maak
De effectiviteit die is adequaat tot aan ’s avonds laat
De greatest hit op verzamelaars
We starten op de nul en blijven gaan tot de laatste maat
Soms voelen momenten aan als perfectie
Ben in Portimao, tjap ’n lokale tapas-selectie
In de massa zonder connectie
Absorbeer de scène en stop ‘m in de collectie
Intelligentie kan je niet opeisen
Horizon verbreden gaat beter wanneer we rondreizen
Ik kan je vertellen van wat er komt kijken
Alles op ervaring, professional zonder opleiding
De eerste stap is het opschrijven
Daarna uitvoeren, want anders kan je niet opstijgen
Omsingeld door kennis, ik laat me onderwijzen
Niemand kan ontwikkelen zonder iets om naar op te kijken
Al gaat het fout, alles gaat super hier
Zolang ik ervan leer, de quotes maken me juwelier
Ik zit hier nu al een uur of vier
Ik krijg de rekening en ik twijfel nog: is ‘ie duur of niet?
Lekker boeiend, want winst is een bijzaak
Hoe vaker je valt, des te beter ’t voelt als je blijft staan
Jullie vinden me bij de glijbaan
Ik ben effetjes leven, m’n werk is maar een bijbaan
Ze vroegen me ooit wat ik wilde worden
Nu veertig jaar verder, ik kan nog niet antwoorden
Maar mocht je nog zin hebben om te horen
De lessen liggen achter je, kansen die liggen voor je.

Zelf uitpluizen

We zouden hier alles voor je kunnen voorkauwen, uitpluizen en toelichten. Maar laat ons je vertellen dat je dat echt zelf moet doen. Dit is grote mensen-rap, waar de nieuwe generatie alleen maar van profiteren kan. Oké, één klein detail dan: Tim begint écht op de 0 en gaat door tot de laatste maat in deze track. Én die vakantietip naar het zuiden van Portugal nemen we ook behoorlijk serieus. Maar uit de rest van de lesstof leer je vast zodra je ’t nodig hebt.

En dan te bedenken dat dit nog maar één track is van het in totaal zeven tracks tellende pack. Naast de heerlijk ingetogen, kalme en soulvolle productie van Mike Tibbert hoor je ook nog beats van RED en PHiN. Juwelier is tevens de enige track waarbij Tim de microfoon alleen draagt. Op de andere joints hoor je Roelie Vuitton, James (driemaal), Tibbert, Hairo, SKAV, Dookie, Tenshun en Dion Masé. Stream het hieronder.

Geplaatst door bowie op 17 november 2023