In de Spotlight: GPVNL finalist Tastic

Ter introductie

Tasticus Duran, beter bekend als Tastic, is waarschijnlijk de meest onbekende rapper van de zes finalisten. De 20-jarige rapper uit Alphen aan den Rijn viel in eerste instantie net buiten de groep van kwartfinalisten, maar kreeg een tweede kans door het uitvallen van Geintje. Dankzij diverse positieve manifestaties heeft het talent een finaleplaats verdiend. Tastic werkt samen met de beatmakers DeeJay Liemanatik en Thyza. Na bekende 0172-ers als Brainpower en Salah Edin is het nu aan Tastic en consorten om Alphen aan den Rijn (weer) op de kaart te zetten.

Stijl

Snelle beats incombinatie met gretige brag ’ boast teksten lijkt het credo voor Tastic. Een diepgaande kant heeft de rapper nog niet laten zien, maar dat doet eigenlijk geen afbreuk aan zijn nuchtere en frisse stijl. De Alphenaar is gezegend met een toegankelijke stem waardoor zijn tracks al snel aanstekelijk klinken, zeker in combinatie met de goede beatkeuze.

Releases

Een fysieke release heeft Tastic nog niet op zijn naam staan. Sterker nog: de kwartfinale van de GPVNL in Den Bosch was voor hem zijn eerste echte serieuze optreden. De release van zijn debuut EP genaamd Gaat ’ie Dat Zeggen staat gepland voor januari. Er zijn wel al clips. Van de tracks Incognito en Zoek Het In De Sporen zijn beide clips geschoten. De clips zijn leuk in elkaar gezet, maar het is te zien dat Tastic nog niet een direct netwerk of budget heeft om deze clips groots aan te pakken. Opties voor interessante samenwerkingen in de toekomst zijn er wellicht wanneer je kijkt naar het nummer Rijpe Bananen: Turk doet de outro en de joint is opgenomen in de studio van Snelle Jelle. Misschien dat de GPVNL tevens een kans voor Tastic is om zijn netwerk (en aanhang) uit te breiden.

Conclusie

Tastic is een nuchtere rapper met een frisse stijl en een toegankelijke stem. Weinig poespas, gewoon rechttoe rechtaan raps met beats die lekker door lopen. De waarschijnlijk vooraf minst bekende MC is zeker een underdog en de taak is aan Tastic zelf om zich op 12 december op een positieve manier te bewijzen.

12 december: GPvNL finale met Kraantje Pappie, Tastic, Dope D.O.D., Fotosynthese, Dret & Krulle en UnknownEye.

Meer Grote Prijs

Meer Tastic

Geplaatst door bowie op 10 december 2009