De seizoensfinale van ‘ROFFA REPRESENT’ met Green Cabin is hier

Na veel lange en slapeloze nachten is het de boys van Rauwkost Collective gelukt; ROFFA REPRESENT, de shortdoc-serie over de Rotterdamse hiphopscene anno 2018, zit erop. De seizoensfinale, waarin het collectief Green Cabin centraal staat, is nu hieronder te bekijken!

Green Cabin is vernoemd naar de plek waar het collectief is ontstaan; in een kleine kamer, in het huis van China Viking, zaten diverse producers beats te tikken en kwamen verschillende rappers langs om te viben. Daar werd zóveel wiet gerookt dat het de Green Cabin werd genoemd. Anno 2018 zijn Elijah Waters, Grown George, Roca Beats, M3SEN, Big Cam, China Viking en Nash Crebula niet meer weg te denken uit de Rotterdamse hiphopscene. De afgelopen jaren leverden ze release na release af en allemaal even experimenteel, divers én goed; met als doel om ooit te kunnen leven van hun passie: muziek. Kortom; Green Cabin is een niet te stoppen machine van beatmakers, tekstschrijvers en kunstenaars!

“We zijn gewoon vrienden die hebben besloten om samen muziek te maken.” Nu krijg je een kijkje achter de schermen bij het collectief. De docu neemt je mee naar studiosessies van een gezamenlijk Green Cabin-project. “We hebben in zes dagen achttien tunes gemaakt. Als je dat kan doen… we zaten zes dagen op elkaars lip. Mensen slapen op de grond, mensen blowen… that’s crazy!”

Toch kwam er genoeg moois uit die sessies, waarvan Eastern Pink een track is die speciaal voor de documentaire is verfilmd. De videoclip is aan het einde van de episode te zien en gaat ongetwijfeld zorgen voor een flinke dosis smoke infused nightmares. Check de hele episode hieronder en scroll door voor alle andere afleveringen!

Bekijk alle andere afleveringen van ROFFA Represent via de website van OPEN!

ROFFA REPRESENT is een initiatief van Rauwkost Collective, i.s.m. Hiphop In Je Smoel, Riverpark Film en OPEN Rotterdam.

Geplaatst door bowie op 26 maart 2018