De ‘Schoenendoos’-video van Ocho & Ibs komt precies op tijd voor Pakjesavond

Het is vandaag 5 december. In mijn kinderjaren zongen we rond deze tijd dan nog weleens dat ‘het heerlijk avondje was gekomen’, maar dat is nu niet meer het geval. Toch gaat de Sint ook dit jaar weer langs veel kindertjes om ze te overladen met cadeautjes en pepernoten, en daarbij krijgt hij -want dat is schijnbaar traditie- hulp van Zwarte Pieten.

Twee van die Pieten worden deze Pakjesavond gemist door de Goedheiligman, omdat Ocho & Ibs, die eerder dit jaar hun F. De Koning EP uitbrachten (beluister ‘m hier), een plan hebben opgezet. Dat plan voeren ze uit in de grimmige video van Schoenendoos, een track die te vinden is op voorgenoemde EP.

Dat er iets aan het Sinterklaasfeest moest en moet veranderen, staat voor een groot aantal mensen vast. Dat er nu ook rappers zijn die dit op de avond van het feest op deze manier kenbaar maken, maakt ons trots. In de comments onder de video op YouTube gooien ze dan ook een stevige #FUCKZWARTEPIET. Gewoon, voor als je hun mening na het zien van deze videoclip nog niet helemaal hebt beseft.

Bekijk de clip hieronder en voor de tere zieltjes; vergeet niet de disclaimer aan het eind ook nog te lezen, want da’s ook meteen de onze. Meer Ocho & Ibs coming soon.