De nieuwste hiphop-supergroep en meer in onze Spotify-playlist!

Week 2 van 2021 is hier. We zouden hier van alles kunnen neergooien over het nieuwe (en oude) kabinet dat zich vandaag presenteert, maar hey. Wij zijn er vooral om verslag te doen van wat er écht belangrijk is; nieuwe muziek. Vandaag hitten we je met een nieuwe NY-supergroep, een kersverse samenwerking tussen Gunna en Thugger en ondergrondse hitte van Soulution, 38. Spesh, Che Noir en de laatste single van Earl Sweatshirt.

Vado, Lloyd Banks & Dave East – Respect The Jux

Dave East, Lloyd Banks en Vado bundelen hun krachten en vormen samen de groep The Council. In de nieuwjaarsnacht verscheen het nieuwste project van Vado en daarop horen we al een eerste samenwerking. Ze willen NY-hiphop heroveren, belooft Vado: “The Council zijn drie van de illste mc’s uit de stad, en ze komen halen wat van de stad is.” Het is te hopen dat we in 2022 een plaat van deze mannen gaan krijgen, want dat belooft een serieuze barfest te worden.

Soulution – SOULBROTHERS (ft. James, Nosa & Roelie Vuitton)

Producer Soulution (Fat Windjacks) trapt het jaar af met het eerste geluid van zijn Nederlandstalige produceralbum. De track SOULBROTHERS is nu te streamen, maar kende zijn primeur op de FINESSE-cassette die vlak voor het eind van 2021 werd uitgebracht door Dutchrapcollector. Roelie Vuitton assisteert de drie Windjacka’s en wordt dan ook meteen als familie beschouwd; SOULBROTHERS is een heerlijk ademende productie, waarop de drie rappers hun zegeningen tellen. We hebben je vanaf hier, Soul. Benieuwd naar het album!

Gunna – mop (ft. Young Thug)

Gunna is een van de vele rappers die terwijl hij auto rijdt weleens zijn Instagram Live opengooit om wat nieuwe muziek te primeuren. Zo deed hij dat ook eind 2020, toen hij draaide wat fans begonnen te bestempelen als Spider Web Spud. Een paar maanden erna werd die inmiddels vaak bekeken en beluiserde snippet ook gedraaid op de luisterparty van Slime Language 2, maar toen het project online verscheen was ‘ie nergens te vinden. Gunna had zelf ook zo’n issue voor de release van zijn Drip Season 4; Drake stond namelijk op de door hem zelf gelekte tracklist, maar uiteindelijk niet op het project zelf. Maarrrr: fans hadden dan wel de final versie van wat de Spider Web Spud snippet is; mop ft. Young Thug. Checken dus!

Stream alle 20 picks van deze week in onze playlist en abonneer jezelf erop om wekelijks een frisse lijst te krijgen!

Geplaatst door bowie op 10 januari 2022