De meest diverse hiphopshow ooit, door Rico, Sticks & Typhoon

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: de grootste Nederlandstalige hiphopshow ooit. Rico & Sticks x Typhoon zorgden voor een double bill om van te smullen en de ambiance in de Ziggo Dome verhulde al voor aanvangstijd dat er iets speciaals stond te gebeuren.

_don8778-kopieren

Om en om spelen Rico & Sticks en Typhoon sets van ongeveer 25 minuten, waarbij ze ook af en toe samen on stage stonden. Het werd een drie uur durend meezingfestijn voor zowel oude als nieuwe fans. Soms zelfs te letterlijk, bijvoorbeeld toen Ty eerst Liesbeth List erbij haalde voor We Verschillen Niet en meteen daarna Paskal Jacobsen van BLOF het podium opriep voor Iedereen Is Van De Wereld. Gelukkig stonden daar ook magistraal mooie uitvoeringen van bijvoorbeeld Liefste en klassieker Zo Niet Mij tegenover. En de chaos op de vloer tijdens Zandloper had een omvang van jewelste, schitterend om vanaf de tribune te zien.

_don8938-kopieren

Gelukkig waren er ook positieve verrassingen wat gastartiesten betreft: wie zag aankomen dat Postmen de mannen zou vergezellen voor een mash-up van Je Weet en U Wait? Kippenvel gegarandeerd. En Gekkenhuis, dat door de accordeonist (door Sticks ‘Accordeonno’ genoemd) gespeeld werd die het op Eigen Wereld ook deed? Of het blok daarna met Kubus, die naast nieuw eigen werk ook een nieuwe track met Rico & Sticks primeurde. En het ‘Ja, jajaja, ja ja’ van De Volle in de Ziggo Dome, dat door iedereen werd meegezongen?  De mooie momenten regen zich aaneen in Amsterdam Zuid-Oost.

_don9014-kopieren

Met een podium om je vingers bij af te likken, zowel oude krakers als primeurs van nieuw werk, klappende bangers vanuit de apparatuur van A.R.T. én intiem gespeelde live-muziek van de Titanenband, zorgden de drie Fakkelbrigadiers niet alleen voor de grootste Nederlandstalige hiphopshow ooit, maar ook voor de meest diverse.

De rest van de foto’s:

_don8823kopie _don8873kopie _don8917-kopieren _don8924-kopieren _don8953-kopieren _don8986-kopieren _don9009-kopieren _don9031-kopieren

Geplaatst door bowie op 12 december 2016