De luchtigheid van Ronnie Flex is precies wat we nu nodig hebben

Ok. Het leven van een ZZP’er gaat net als de horeca-eigenaren, werknemers en vele anderen even niet over rozen. Ook wij, als freelance hiphopjournalisten, beleefden even onzekere tijden. Gelukkig kondigde het kabinet zojuist op nationale televisie aan een gigantisch miljardenbudget vrij te maken om de economie te redden. Dat is even uitblazen geblazen. De nieuwe video van Ronnie Flex kon niet op een beter moment komen. Dit is de ignorant hiphop-shit die we nu nodig hebben.

De commentsecties zijn in tijden van drastische corona-maatregelen veranderd in een soort quarantaine-party. Mensen die zichzelf thuis hebben geïsoleerd zitten achter een laptop, of met hun telefoon in de hand te wachten en de comments vol te spammen en stiekem is het nog best gezellig ook. Top Notch gooide ondertussen nog wat olie op het vuur door een zweverige beat in te starten met een extra countdown. Alsof de kijkers nog niet hyped genoeg waren.

Ronnie zette namelijk al in het najaar van 2019 een teaser van de track inclusief videofragment op zijn Instagram-account. Stiekem heeft ‘ie er heel erg goed aan gedaan om te wachten met het uitbrengen van Arcade. De door Boaz v/d Beatz en hemzelf geproduceerde tune had namelijk niet op een beter moment kunnen komen. Het financiële vangnet dat het kabinet zo’n drie kwartier voor de release aankondigde gaf even lucht, en de financiële tip van Ronnie voor wacke rappers erbovenop zorgt zelfs voor een lach op het gezicht: “Als je volgende single gaat floppen dan moet je je Roley gaan seren!”, rapt hij in een double time-flow op het even minimalistische als hypnotiserende pianoloopje.

Even kunnen we ons weer volledig verliezen in de onverschillige raps van Ronnie. DJ’s die niet kunnen produceren krijgen een veeg uit de pan (gevolgd door de passende ad-lib “L!”) en in de video wordt een flinke house party gegeven met drank, vrouwelijk schoon, vrienden en familie. Uiteindelijk komt Ronnie met de uitsmijter, ook wel de kreet die wij nu naar het kabinet willen schreeuwen en tweeten:

“Ik wil m’n monnie, ik wil ’t op tijd en ik kan ’t niet compenseren; CASH!”

Dank, Ronnie.

Check de door Alanis Brouwers gemaakte video nu hier:

Geplaatst door bowie op 17 maart 2020