De Likt verkoopt afscheidsshow in Paradiso strak uit

Het Rotterdamse sloopbedrijf genaamd De Likt zwaait eind deze maand af op een legendarisch podium. “Dat is misschien wel leuk nieuws voor in een artikel, toch? Rotterdams bandje verkoopt voor hun laatste show Paradiso uit.” Immanuel Spoor, die jarenlang het management en de labelwerkzaamheden van De Likt op zich heeft genomen, is trots. “Dit was de droom. Dan moet het nog maar even lukken, maar 28 januari is het zover!”

De Likt neemt afscheid van hun publiek. Het laatste wapenfeit van de groep, het album Ctrl-Alt-Delikt, verscheen in 2022. De afscheidstour startte – uiteraard – met een releaseparty in thuisstad Rotterdam, en trok vervolgens langs onder meer Arnhem, Tilburg, Den Haag en Zwolle. Gaandeweg werden er nog shows aan vastgeplakt, waaronder een grote finale in Paradiso. Daar mogen de heren 28 januari het bordje ‘Sold out!’ op spijkeren.

Feesten zullen we

De tour staat grotendeels in het teken van die laatste plaat. We gaan niet teveel verklappen, maar de retro-digitale sound vol game- en 80’s-invloeden die daarop waarneembaar is, vertaalt de groep naar een show die even stuiterend als theatraal is. Maar alle grappen en grollen die voorbijkomen halen nooit de essentie van een De Likt-show weg. Want feesten zullen we. Die plaat heeft niet voor niets jaren gedrukt en wel in een Rotterdamse opslag gelegen.

Daarover gesproken, het vinyl van Ctrl-Alt-Delikt is een waar collector’s item. De plaat zelf is transparant op een nieuw level, en dient een functie in de see through-hoes, waarop een speciale afbeelding zichtbaar is, zelfs door twee kanten van de hoes en de plaat heen.

Voor de finale moet je je biddend wenden tot Ticketswap. Maar trouwe fans door het hele land hebben nog een aantal kansen om De Likt uit te zwaaien. In principe staat er nog een rits shows die andere acts een hele tour noemen. Klik op de datum om tickets voor de show bij jou in de buurt aan te schaffen. Nijmegen, een dag vóór de grande finale, belooft eveneens een topper te worden, melden ze.

Gefeliciteerd met het uitverkopen van Paradiso, mannen. Namens de hele redactie.

20-01 Burgerweeshuis, Deventer
22-01 ECI Cultuurfabriek, Roermond
27-01 Doornroosje, Nijmegen
28-01 Paradiso, Amsterdam

Geplaatst door bowie op 15 januari 2023