De Hardste: Opgezwolle vs Audio Elixer & VSOP vs Fresku

Classic. Het is een beladen term in hiphop die leidt tot eindeloze discussies. Wanneer is een album nu een klassieker en wie bepaalt dat? Hoe oud moet een plaat er voor zijn? HIJS gaat die vragen met jouw hulp beantwoorden. De komende maanden bepalen we welk album nu dé absolute klassieker is van de Nederlandstalige hiphop en we doen dat in de vorm van een groots toernooi: Het Hardste Hiphop Album van de Lage Landen.

toernooi_week1

We stelden vast dat alleen Nederlandstalige retail-albums meetellen, geen mixtapes of EP’s. In de daaropvolgende, uiterst evenwichtige discussie, die allerminst leidde tot rooie hoofden en het nodige gooi- en smijtwerk, stelde de redactie een lijst samen van 64 klassiekers. Om te bepalen welke platen daarvan doorgaan naar de volgende ronde zetten we er steeds twee tegenover elkaar in een zinderende match. In de eerste ronde hebben we maar liefst twee matches per week. Stem op jouw favoriet, ronsel zoveel mogelijk medestanders en help die plaat naar de volgende ronde!

Het spits wordt afgebeten door de Rotterdammers van Audio Elixer die het opnemen tegen Phreako Rico, Sticky Steez en Dippie Delic. In de tweede match van vandaag staat de debuutplaat van de complete VSOP crew tegenover het titelloze debuut van Fresku.

Wie worden de winnaars? De meeste stemmen bepalen. Stemmen kan vanaf nu tot en met volgende dinsdag, als de volgende wedstrijden online komen. Flex je voting muscles dus en schroom niet je keus te beargumenteren in de onvermijdelijke discussies. Barbershop HIJS is geopend! Stemmen maar:

vloeistof-parels

Opgezwolle – Vloeistof
Audio Elixer – Zwarte Parels

Poll Maker

vsop-fresku

VSOP – Spelenderwijs
Fresku – Fresku

make a quiz

Geplaatst door bowie op 16 juni 2015