De eerste Wallspot-locatie van Nederland is Rotterdam’s eerste legale graffitimuur

Maar liefst twee primeurs worden er komende woensdag gepresenteerd op Het Schuttersveld in de Rotterdamse wijk Crooswijk: de eerste legale graffitiwand van Rotterdam wordt dan officieel ingewijd, en daarmee is tegelijkertijd de eerste Wallspot-locatie van Nederland geopend!

Via Wallspot kan iedereen wereldwijd muren reserveren, om er daarna in alle rust je eigen ontwerp op los te laten. Je kunt gratis een account maken op Wallspot.org en een reservering plaatsen op één van de wereldwijde spots, waaronder vanaf woensdag dus de wand in Crooswijk.

Nog makkelijker is het natuurlijk om de app op je telefoon te zetten en het menu te doorlopen. De Wallspot app is gratis te downloaden voor iOS en Android toestellen.

Een bijkomend voordeel is dat er door de registraties direct te meten is hoeveel animo er is voor een muur, en waar die reserveerders vandaan komen. Cijfers die wellicht kunnen helpen meer van zulke locaties te realiseren.

Maar eerst moet die 204 m2 maar eens ontdaan worden van dat smetteloze wit. Dat gaat vanaf woensdag gebeuren, als de muur om 15:00 uur officieel geopend wordt!