De eerste hiphopnamen van Paaspop 2018: Yung Nnelg, ANBU, Boef en Lil Kleine

Laten we met de deur in huis vallen: Paaspop staat hoog op ons lijstje met favoriete festivals van het jaar. Waarom? Omdat je als bezoeker van het Schijndelse festival een goede graadmeter hebt van wat je van de rest van het festivalseizoen kunt verwachten. De grote hoeveelheid hiphopnamen in de Roxy, de electronische- en trapinvloeden in de We Are Electric-tent, de grootste nationale en internationale acts in de Apollo; ieder jaar staan er wel weer dikke primeurs op het programma in Brabant. En dat zal de komende editie niet anders zijn.

Zojuist maakte het festival de eerste namen voor de 2018-editie bekend, en daarbij zit alvast één verrassing. Niet de komst van Lil Kleine is verrassend, maar wel dat hij met live band (!) komt optreden in de allergrootste tent van het terrein. Ook in de Apollo te vinden tijdens Pasen: De Jeugd van Tegenwoordig. Het is niet de eerste keer dat de heilige vier-aanheid die tent aandoet, maar ze zullen dat deze keer ongetwijfeld doen met tracks van hun naar het schijnt snel verschijnende nieuwe album.

Boef heeft misschien wel het succesvolste hiphopalbum van het jaar uitgebracht en natuurlijk levert hem dat een plekje op in de line-up. Hij gaat de bezoekers Slaaptekort bezorgen, als dat al niet gebeurt tijdens het festival. Ook Yung Nnelg, die zich dit jaar prima in de kijker speelde met onder meer zijn EP Serena, de hits Forrest Gump en Skeemen en de opvallende clip van Tetsuo, zal aantreden op Festivalterrein De Molenheide. En ten slotte zullen ook de Limburgse jongens van ANBU een van de tenten op z’n kop zetten en vervolgens binnenstebuiten keren met hun bangers, zoals ze dat een paar weken terug ook in Tilburg deden.

Er is nog veel meer te zien en te doen. Onder meer Lucas & Steve, Kensington, Popa Chubby en Boys Noize zijn ook bevestigd. Het hele programma tot nu toe vind je op de website van Paaspop. Tot aan het begin van het festival maakt de organisatie in totaal ongeveer 200 acts (!) bekend. De ticketverkoop start a.s. zaterdag!

Geplaatst door bowie op 21 november 2017