De eerste Boot Camp Clik-track in 16 jaar, en nog veel meer nieuwe tunes

Boot Camp Clik is terug met het eerste collectieve nummer in zestien jaar tijd. Drew Friedman, ook bekend als Dru Ha, kondigde de release aan via Instagram. In het lange onderschrift legt hij uit dat met This Is Wotcha Call Strength de positie van Boot Camp Clik in de hiphopcultuur wordt gecementeerd. En dat op de vijftigste verjaardag van diezelfde cultuur. We vieren dat feestje uiteraard mee, dus staat de tune deze week bovenaan in onze playlist!

“Door deel te nemen aan het eren van #hiphop50 vonden we dat de Boot Camp Clik inclusief hun werk, bijdragen en nalatenschap gevierd moesten worden als onderdeel van het gesprek”, stelt Dru Ha. “Het is te gemakkelijk om achterover te leunen en te zeggen dat de hiphopgemeenschap jou moet verifiëren. Er was geen betere manier om een statement te maken dan een nieuwe plaat uit te brengen met alle leden erop.”

Alsof het gisteren was

“Ruste Juxx en Rockness Monstah stuurden me oorspronkelijk deze track. Het was eigenlijk bedoeld was voor een project waaraan ze momenteel werken. Ik vroeg hen of we de demo om konden zetten in een Boot Camp Clik-song en ze stemden gracieus toe. Dus nam ik contact op de hele click. Iedereen was down en nam de verses op alsof het gisteren was.”

Ondanks dat het vele jaren geleden is dat Boot Camp Clik gezamenlijk een nummer opnam, blijven ze verbonden door de ervaring die ze delen, legt Dru Ha uit. “Niet alleen van hun muzikale reis, maar voor velen van hen ook jeugdvriendschap en verwantschap. Op de track en in de video laten ze hun unieke charisma zien, maar tegelijkertijd ook de chemie als band. Ik weet dat ik bevooroordeel ben, mijn carrière met deze MC’s begon bijna dertig jaar geleden. Maar op basis van hun bars, flows, stijl, originaliteit, showmanship en authenticiteit plaats ik de machtige Boot Camp Clik tegenover elke clan, posse, crew of clik. Sometimes you just gotta remind them…”

R.I.P. Sean Price.

Stream de hele opgefriste playlist hieronder.

Geplaatst door bowie op 19 juli 2023