De derde HIJStakkies duikt de 36 Chambers in: 25 Jaar Wu-Tang!

“Knowledge, God!” Na enige strubbelingen rond onze tweede aflevering is het 28 december tijd voor de derde editie van HIJStakkies. En deze keer komen we “up from the 36 Chambers”, want 28 december kun je die ‘Wisdom of the Universe’ opdoen in de Rotterdamse bibliotheek tijdens ‘HIJStakkies #3: 25 Jaar Wu-Tang’!

HIJStakkies #3: 25 Jaar Wu-Tang | Chi Modu
Foto: Chi Modu

Het kan de vaste lezers van HIJS niet ontgaan zijn dat het dit jaar 25 jaar geleden is dat Enter The Wu-Tang (36 Chambers) uitkwam. De aardverschuiving in de muziekhistorie die dat veroorzaakte, kwam al aan bod in ons recente coveritem, maar over Wu-Tang historie kun je rustig een boek volschrijven. Iets dat meerdere mensen (waaronder Rza, twee keer zelfs) dan ook gedaan hebben. Het leek ons daarom meer dan toepasselijk om vlak voor het einde van dit jaar, de eerste etage van de Rotterdamse bibliotheek om te bouwen tot ‘Wu library’. En dat doen we niet alleen.

HIJStakkies #3: 25 Jaar Wu-Tang | DJ Sueside
DJ Sueside

Stap met ons de 36th chamber in, als we 25 jaar Wu-Tang historie bespreken met drie gasten die aanzienlijke delen daarvan van binnenuit hebben meegemaakt. Casper ‘Ghostman’ Knipscheer bijvoorbeeld, die als tourmanager met diverse leden van de Clan door Europa trok. Maar ook DJ Sueside vertelt over zijn ervaringen achter de decks, als DJ tijdens talloze concerten van Wu-Tang rappers in binnen- en buitenland. Ciph Barker tikte op zijn beurt verschillende beats voor Killa Bees als Killah Priest, en komt vertellen over zijn ervaringen met Wu-Tang als beatmaker.

Zoek je tussen kerst en oud en nieuw dus nog wat voedsel voor de geest, kom dan om 17:00 uur langs. Uiteraard wordt het gesprek (deze keer wel) opgenomen zodat je het in 2019 op je gemak als podcast terug kunt luisteren, maar je wil de kans natuurlijk niet missen om er live bij te zijn en zelf mee te kunnen praten. Want zoals Rza in ’97 al zei op Wu banger Bells of War, “That’s that Wu, that’s that Wisdom. That’s the Wisdom of the Universe”.

Sluit 2018 dus af in stijl, want “you don’t even gotta go to summer school”. Check gewoon HIJStakkies #3, “and you’ll get all the education you need this year”.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 10 december 2018