De breedte van hiphop gevangen in de nieuwe music update

Een featuring van Frank Boeien, een remake van De Leven van Sef, een Hella Cash Gang-track, een tune van het nieuwe Jeezy-album, Benny en Weezy op een beat van Alchemist en een BE-collabo tussen Chaz en Jazz. Alleen uit de vorige zin blijkt al welke uiteinden van het genre we allemaal verkennen in de nieuwste music update. De playlist is weer compleet opgefrist voor je. We lichten drie nummers kort uit, de andere 17 zul je toch echt zelf moeten ontdekken. Maarrrr; je kent ons, dus je weet dat het kwaliteitsrap betreft. Enjoy!

Benny The Butcher – Big Dog (ft. Lil Wayne)

Lil Wayne en 2 Chainz hebben een nieuw gezamenlijk album onderweg – Welcome 2 Collegrove – waarvan ze onlangs al een samenwerking met Benny The Butcher previewden. We moeten nog even wachten tot we de track Oprah & Gayle kunnen horen, maar in de voorbereiding dropt Benny alvast een andere Weezy-collabo. Zijn nieuwe single is namelijk Big Dog, waarop de twee samen spitten over een Alchemist-beat. Die beat en de vurige verses compenseren de redelijk saaie hook flink, maar als voorproefje op het nieuwe album van The Butcher (zijn eerste op Def Jam!) smaakt ’t prima!

Typhoon – Laatste Dans (ft. Frank Boeijen)

Om zijn jubileumjaar te bekronen – twintig jaar in de game! – besloot Typhoon om een heruitgave van zijn laatste EP Twintig te releasen. Toegevoegd: een live-versie van Mama Huil Niet, opgenomen tijdens de shows die hij in Carré gaf, Blijf Zo én Laatste Dans. Een bijzondere samenwerking met Frank Boeijen, waarbij Ty rapt over een uptempo en bass heavy beat. Hij rapt over de drukte in zijn drukke leven als artiest. De pauze in zijn razendsnelle gedachtenstromen worden gevuld met de kalmerende zang van Boeijen. Voordat de track naar een even harde als bijzondere outro begeeft, gaan ze nog in duet. Hopelijk vindt Ty op dat moment wat rust en acceptatie.

Josylvio – PK’s (ft. Moeman, Philly, Bokke8 & KA)

Josylvio maakt zich op voor een nieuw album; na de single Flip Flops neemt hij nu zijn hele Hella Cash Gang-familie mee. Op PK’s hoor je namelijk naast hem zelf ook Moeman, Bokke8, Philly en KA. Een springerige track waardoor wij middenin de herfst al festivalkriebels voor 2024 beginnen te krijgen. Donuts of achies trekken, meezingen in de woonkamer of hardlopen; deze tune leent zich door de meezingbaarheid en het tempo eigenlijk wel voor zeer veel gelegenheden.

Stream de hele selectie van deze week hierrrrr:

Geplaatst door bowie op 3 november 2023