Dave Vanderheijden schotelt je de ‘Stormy Weather’ update van onze playlist voor

In 2023 pakken we dóór. Met longreads, recensies en natuurlijk ook met een wekelijkse update van onze Spotify-playlist. Deze week lieten we de eer over aan onze directeur from the jump, Dave Vanderheijden, om zijn release radar eens door te spitten op zoek naar de hardste tunes. Uiteraard kwam hij in no time door met twintig nummers, die volgens hem passen bij het huidige weerbeeld. Denk; de soundtrack voor je wandeling door het natte en winterse straatbeeld. We lichten drie tracks uit, de rest moet je ontdekken terwijl de sneeuw om je heen smelt of de regen op de autoruit klettert. Cheers!

Krept & Konan – Dat Way (ft. Abra Cadabra)

Krept & Konan hebben hun comeback-single uitgebracht. Op Dat Way keert het duo terug naar hun raproots op een kille beat. De featuring van Abra Cadabra blaast nieuw leven in hun gezamenlijke geschiedenis. Het duo sprong in 2016 op de remix van zijn tune Robbery en het werd een van de grootste tunes van beide acts. De door Don Pro geregisseerde viddy laat de mc’s zien in hun respectievelijke ends; Gipsy Hill en Thorton Heath. Grimey als always.

Macklemore – HEROES (prod. DJ Premier)

We hadden niet verwacht hier in 2023 op deze plek nog een track van Macklemore te delen. Maar in HEROES rapt hij over de old school-muziek die hem vroeger inspireerde: N.W.A. en DJ Quik bijvoorbeeld. En hoewel DJ Premier in de viddy verschijnt en de scratches voor zijn rekening neemt, heeft hij de track niet geproduceerd. Die eer is aan Budo.

In een trailer legde Preemo echter uit waarom hij betrokken wilde zijn bij de single: “Omdat het hiphop klonk en de teksten waren relateerbaar. We werden fucked up, we hingen rond, we dronken. Vanaf het moment dat je naar buiten kwam met je shit helemaal tot toen je een naam kreeg die mainstream werd; je hield vast aan de integriteit van jou als artiest. Weet je, je zit erin voor de liefde voor de cultuur en dat laat je zien.”

$KEER & BOO$ – STORMY WEATHER (prod. YUNG UMBRO)

“Mijn eerste eigen single van het jaar, geproduceerd door de goat Yung Umbro is vanaf nu overal te streamen”, viel er te lezen op de ‘gram. Say less, Mack. Hoe gaan we STORMY WEATHER níet toevoegen in een playlist die opgebouwd is rondom het huidige weertype? Precies. Die beat sloeg ons al vanaf het moment dat ‘ie aanging in het gezicht, en daarboven horen we $KEER & BOO$, niet van zijn plannen afwijkend, in een rechte lijn naar de centen. Doelgericht als altijd, ook als het dondert en bliksemt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by $KEER&BOO$ (@skeerbabymack08)

De hele selectie check je hieronder!

Geplaatst door bowie op 23 januari 2023