Dansen op een mengsel van genres met Yxng Bane in de Melkweg

Yxng Bane vermengt als geen ander rap met afro-swing, dancehall, grime en pop. Het was dan ook niet gek dat de show van de man uit East-London in de Upstairs van de Melkweg uitverkocht raakte én dat zo’n tachtig procent van het publiek bestond uit vrouwen. Het werd een avond vol sexy tunes en idem dansjes.

Zijn dj had de crowd al warm gekregen door opvallen veel Nederlandse tracks te draaien, maar toen Yxng Bane (22) -gehuld in Ajax-trainingspak- eenmaal op het toneel verscheen bleken de dames de overhand te hebben in de zaal. Als een echte ladies man had hij veel interactie, sprong hij een paar keer het publiek in om mee te dansen en hij nodigde ook een dame uit op het podium.

Op een gegeven moment verdween hij even van het podium en toen hij terugkwam bleek hij Dopebwoy mee te hebben genomen voor een performance van de internationale collabo Santo Domingo. De avond kende eigenlijk alleen maar tropische bangers, heerlijke vibes én een hoop schreeuwende meiden. Als afsluiter had Dopebwoy nog een cadeautje meegenomen; een plaque voor Yxng Bane’s 500 miljoen (!) streams. Ja, het moet gek lopen wil de Melkweg hem de volgende keer niet in de oude of grote zaal neerzetten.

De foto’s van XAOUX:

Geplaatst door bowie op 26 maart 2019