Da Brat – Limelite, Luv & Nightclubz

Wat betreft de nieuwe cd van Da Brat, Limelite, Luv & Nightclubz, kan ik net zo kort zijn als de tracklist van deze cd: koop het niet! In 1994 had deze dame een stijl om verliefd op te zijn. Maar de tomboy met de scherpe teksten en catchy beats is niet meer. De oversized truien hebben plaats gemaakt voor bikini’s en dope lyrics als:
When it comes the Brat tat tat tat
I make your neck snap back
Meaning I got the hit that a get’cha bent
Tearing the roof off this mutha like Parliament
I’m on a roll In Control like Janet, damnit!
Brat your the funk Bandit and they can’t handle it
zijn ingeruild voor teksten over merkkleding het eeuwenoude onderwerp van other peoples men.
Er is niets speciaals aan deze cd, niets van wat we gewend zijn van Da Brat. Waarschijnlijk wordt Boom de tweede single die we hier van haar kunnen verwachten. Voor deze track heeft ze geprobeerd het techno nummer I f**ked your boyfriend om te buigen tot een hiphoptrack. Als je als hiphopartiest je beats moet halen uit de technoscene, waar zijn we dan helemaal mee bezig..?

Maar het is niet alleen Da Brat die op deze cd de ene muzikale uitglijder na de andere maakt. De meeste featured artists trekken het niveau, voor zover mogelijk, alleen maar nog verder naar beneden. Zo is er Mariah Carey die op Gotta thing for you duidelijk maakt waarom vrijwel de hele muziekindustrie op haar spuugt. Het enige sprankje hoop qua featured artists is opkomend talent Anthony Hamilton, maar zelfs hij wordt overstelpt door een vloedgolf van nietszeggende teksten van miss Brat. It’s a crime!

Nu zit aan de meeste slechte dingen ook wel een goede kant. Hmmm, moeilijk in dit geval, maar als het dan toch iets moet zijn, is het de beat van Gushy wushy. Dit zal ongetwijfeld nod-ya-head-material worden. En ja, dat was het zo een beetje qua positiefs op deze cd.

Het is jammer om te zien dat 1 van de vrouwelijke hiphop pioneers nu op hetzelfde niveau zit als artiesten als Trina en Khia. Deze cd is het vleesgeworden bewijs dat er tijd van komen, maar ook zeer zeker een tijd van gaan is.

Tracklist:
01. World premier – feat. Jermaine Dupri
02. In love with chu – feat. Cherish
03. Ain’t got time to waste
04. Gotta thing for you – feat. Mariah Carey
05. Who am I
06. Boom
07. Got it poppin’
08. Chuch – feat. Cee lo
09. Get somebody
10. I was the one
11. Gushy wushy

Meer info: http://www.dabrat.com

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2003