Cypress Hill-Stoned Raiders

De nieuwe cd van Cypress Hill getiteld Stoned Raiders bevat 14 nummers die in totaal 58 minuten en 53 seconden duurt. Na de teleurstellende en veel gitaren bevattende voorganger van Cypress: Skull & Bones is er dan de opvolger. Vol verwachting ging de cd mijn stereoset in om te kijken of ze hun album IV konden overtreffen want die blijft toch lekker rauw.
Na een aardige maar niet bijzondere intro begint de cd met een soort drum n bass track die trouble heet. Moet zeggen dat die track wel dope is maar na ongeveer 1 minuut hoor ik de snoeiharde gitaren weer opkomen zoals we die al uitgebreid konden horen op Skull & Bones. De track verandert dus binnen 1 minuut in een soort Body Count (Ice-T) track zeg maar, de track blijft dope though. Kronologik is een hele dope track in dit nummer wordt de geschiedenis van Cypress Hill verteld. Zouden die keiharde gitaren van track 2 dan de enige zijn op de cd? Ik skip snel door naar track 4: Southland Killers ook deze track klinkt zoals ik Cypress Hill graag hoor, rauwe teksten en relaxte beats. Track 5 getiteld: biters klinkt de eerste anderhalve minuut als een intro en gaat daarna over naar een relaxte track.
Net dat ik het idee heb dat Cypress Hill als vanouds klinkt. Eigenlijk alle tracks die daarna volgen zijn zeker nice en sommige zijn zelfs dope te noemen met als duidelijke hoogtepunten: L.i.f.e en een nieuwe versie van Here is something you can’t understand. Method Man, Redman en Doggpound zijn de gastrappers op dit album. Al met al is deze nieuwe cd van Cypress Hill dope te noemen mits je niet raar opkijkt van een paar tracks met harde gitaren.

Geplaatst door bowie op 31 december 2001