CYNE – All My Angles Are Right

Helaas niet veel goeds, de muziek is namelijk direct een stuk eentoniger. Nog altijd hoor ik die geweldige, intense instrumentaties: de melodieuze beats die zeer organisch aandoen door heerlijke toevoegingen van een keyboard, diverse fluiten en opzwepend gedrum. De producties krijgen zelfs wat extra’s door een divers pallet aan geluidseffecten dat weerklinkt: van galmende echo’s tot vlotte bliepjes. Alsof je als luisteraar plaats mag nemen in een ruimteschip.

 

Hoe divers de muziek op All My Angles Are Right is, zo eentonig en op den duur zelfs wat slaapverwekkend zijn de raps van Cise Star. In één en hetzelfde tempo rapt hij stoïcijns door, zonder al te veel bezieling. Een stijl van rappen die werkt op lome dirty south beats, maar op een kleurrijk project, zoals dit album, vooral behoorlijk snel gaat vervelen. Nog altijd is Cise Star een bekwaam rapper en kan zijn vage poëzie zich moeiteloos meten met die van Aesop Rock, maar op dit album heeft zijn aanwezigheid geen meerwaarde.

 

All My Angles Are Right leunt op sterke producties, maar nodigt uiteindelijk niet uit om nog veel vaker afgespeeld te worden. Daarvoor is de monotone rap te nadrukkelijk aanwezig. CYNE, de groep die altijd gebruik maakte van de kracht van twee rappers, zal weer terug moeten grijpen naar de oude formule om haar gouden tijden te doen herleven.

 

Tracklist:

 

01. Attics

02. Avians

03. Tears For Uriah

04. Sunglasses After Midnight

05. Fine Prints

06. In Between Kingdoms

07. Ancient Audio

08. Plato’s Cave

09. Poison

10. Carousels

11. Null

12. Heaven Is A Hologram

13. Spaces

14. Embers

15. Firefights

 

Geplaatst door bowie op 1 mei 2014