Cut je fictieve tories en beluister de realness in onze playlist-update

Deze week hebben we weer een hele fijne update voor je in onze playlist. In de twintig favo’s van de eerste week van december check je mc’s als Big K.R.I.T., Pink Siifu en Benny The Butcher die featurings verzorgen, maar ook nieuwe dingen van Jedi Mind Tricks, Styles P en Havoc. We kiezen er echter voor om drie tunes uit de Benelux hieronder te beschrijven, want dat de donkere dagen ook hier zorgen voor geweldige muziek is een feit. Scrol helemaal naar onder voor de playlist. Abonneren is een aanrader.

KA – Schaduw (ft. S10)

“Geen vooruitzicht wat we morgen deden”, rapt KA. En S10: “Weet niets van morgen, alleen van vandaag.” Een opgewekt nummer is Schaduw dus allerminst, maar het slaat een brug waarvan je niet wist ‘m ooit nodig te hebben. De kille straatrap van KA, die in 2020 nog een van de projecten van het jaar uitbracht met Behind The Scenes, samen met de bijzondere stem van S10, die met Adem Je In en haar samenwerking met Bazart ook na Vlinders haar vleugels steeds verder uitspreidt. KA kent meer kalmte dan voorheen, de stem van S10 is magisch als altijd en laten we ook de heerlijke productie van Donda Nisha niet onbesproken laten. Een combo waarvan hopelijk nog meer in het vat zit.

Hef, Adje & Crooks – 3 Soldaten

Hef, Adje en Crooks werken momenteel op Curacao aan de opvolger van hun Boyz In De Hood-mixtape. Familie boven zaken is een mantra dat al in hun eerdere werk te horen was, maar dat hun familieband alles overwint blijkt uit diverse van hun nieuwe passages. De waarheid maakt hun band beter dan vechten, vindt Adje. Hef zorgt ervoor dat zijn moeder’s laatste wens uitkomt door te zorgen voor de lijm in de familie en Crooks hoort liever hoe het met zijn grote broers gaat dan dat hij pokoes op één zet. Het nieuwe album verschijnt naar alle waarschijnlijkheid in het begin van het nieuwe jaar. Dat belooft broederschap in audiovorm, geproduceerd door Crooks!

Krimi & Royaz – PAPA MACK (ft. $KEER & BOO$)

De Brusselse rapper Krimi en producer Royaz brachten vorige week hun nieuwe album Night Shop Vol. 1 uit. Het vinyl wisselde binnen acht minuten compleet van eigenaar, over de digitale toonbank van De Rap Winkel. De vibe gaat van straight boombap naar jazzy en PAPA MACK zit daar precies tussenin. De track die het Belgische duo met $KEER & BOO$ maakte hebben ze gesandwitched tussen twee voice-notes van de Limburgse mc. De strekking: als je jezelf in je ogen kunt aankijken als je je raps voordraagt, fucken deze mannen met je. Met andere woorden; als je nep bent wordt je gekidnapt ($&B) en kun je beter een life gaan zoeken op internet (Krimi). Checken, deze connect!

Stream:

Geplaatst door bowie op 1 december 2021