Curren$y, nieuwe Top Notch-signees en een Latifah X U-Niq collabo

Oke, we zijn weer een dagje te laat. Maar goed, we de nieuwe music picks vanuit onze redactie staan weer klaar voor je. Twintig zijn het er, en we pikken er drie voor je uit die we hieronder bespreken. De rest ontdek je helemaal zelf in de playlist. Hint; abonneer erop en je blijft iedere week up-to-date over welke tracks bij ons door de speakers rammen.

Curren$y & The Alchemist – Corvette Rally Stripes (ft. Havoc & Wiz Khalifa)

De line-up van deze track oogt wellicht wat bij elkaar geraapt, maar is vrij gemakkelijk te verklaren. Curren$y en The Alchemist hebben na eerdere classic weer een geweldig album gedropt samen (Continuance, checken!). ALC neemt zijn oude vriend Havoc mee en Spitta vond dat hij dan ook wel iemand uit kon nodigen in de studio. Dat werd vaste collaborator Wiz Khalifa. Die is het spitten op een Alchemist-beat ook niet geheel vreemd. Corvette Rally Stripes is een hoofdstuk vol detail dat past in het cinematische verhaal van het album. Zoals Alchemist het in een interview met Billboard beschrijft: “Man, Curren$y showed his ass! I am not going to lie. He kind of beat me down. I asked him why he had to go so hard on this one.”

Siggy & D1ns – Rondjes

Een hele frisse bounce brengen rappers Siggy en D1ns, op hun eerste release bij Top Notch. Rondjes ging al viraal op TikTok, maar afgelopen verscheen het als single inclusief indrukwekkende videoclip. Daarin zie je hun hometown Zandvoort, waarover ze ook gedetailleerd rappen. Dat is fijn, want we weten eigenlijk vrij weinig van die plaats en de hiphopscene aldaar. Rust pakken moet je doen bij Van der Valk en de beste carrot cake is te halen bij Blue Zone. We missen alleen nog het adres voor de afterparty, D1ns. Maar tot de release van de EP gaat dat melodieuze refrein voorlopig niet meer uit ons hoofd.

Latifah – Bodem (ft. U-Niq)

Latifah heeft U-Niq uitgenodigd om hun come-up als motivational talk in te zetten. Op Bodem blikken ze terug op vriendschappen die uit elkaar vielen toen het leven even niet meezat, maar klaarblijkelijk weer gelijmd konden worden wanneer er successen kwamen kijken. Latifah op Instagram: “Muziek is mijn leven. Pure muziek dus niet de hype of doen wat er nu gaande is. Maar doen wat ik voel. Ik heb een tijdtje geleden dit liedje gemaakt. Natuurlijk om m’n gevoel te uiten. Maar ik denk dat veel mensen zich in deze situatie kunnen vinden. En ook dat veel mensen kunnen leren van zulke situaties. Helaas is dat meestal zo in het leven. Bij zon zijn ze er en in regen rennen ze weg. Wees op je hoede.”

Alle twintig picks van deze week:

Geplaatst door bowie op 22 februari 2022