Culture Blast Europe

Op vrijdag 10 oktober 2003 presenteren het Haags Pop Centrum (HPC) en Stichting AIGHT een uniek Europees hiphop festival: Culture Blast Europe (CBE).

De achterliggende gedachte van CBE is om de Europese hiphop scene een eerste impuls te geven. In alle Europese landen is een levendige hiphop scene die veelal nationaal gericht is. Dit komt doordat Europese hiphop liefhebbers zich voornamelijk richten op het aanbod uit Amerika. Om dit te doorbreken hebben het HPC en AIGHT besloten een samenwerking aan te gaan.

Het unieke van dit festival is dat er 4 Europese landen aan meedoen en alle 4 de elementen van de hiphop cultuur (B-boying, DJ-ing, Graffiti en MC-ing) worden vertegenwoordigd.

Belgie, Groot Brittanie, Zweden en uiteraard Nederland zullen zich van hun beste kant laten zien.

Tevens is CBE de opening van de Haagse pop week (10-18 oktober). Het festival zal gaan plaats vinden het spiksplinternieuwe Paard van Troje.

In de grote zaal zullen de rap-acts Pitcho (BE), Task Force (GB), Spotrunnaz (ZWE) en M.O.D. the Black Marvel (NL) een show neerzetten. In dezelfde zaal zullen de turntablists, tussen de optredens van de rappers door, laten zien hoe de draaitafels gebruikt kunnen worden als muziekinstrument. Deze demonstraties zullen door ND (BE), Mr.Thing (GB), Confuze (ZWE) en Rockid (NL) uitgevoerd worden. Het geheel zal opgevuld worden door DJ Special O en aangekondigd worden door Sherlock van ZombiSquad. De decoratie in zowel grote als kleine zaal zal verzorgd worden door de graffiti artiesten van Crazy Platoon.

De kleine zaal zal deze avond in het teken van het B-boying (Breakdance) staan. Hier zal zich een heuse Europese 5-tegen-5 battle afspelen tussen landenteams uit Belgie, Groot Brittanie, Zweden en Nederland. Deze battle zal onder begeleiding van Mario van de 010Bboyz plaatsvinden en muzikaal omlijst worden door DJ Cutnice. Om onbekende of beginnende raptalenten een kans te bieden zich internationaal te profileren, zullen in de kleine zaal ook nog 2 rap-acts optreden. Deze zullen worden geselecteerd uit ingezonden demo’s. De host alhier is de Haagse rapper Bleek en DJ Knowledge zorgt voor een vlekkeloze overgang.

DJ’s DBS en MistaSweet zullen tot het eind van het festival de beste hiphop klassiekers uit hun collectie de revue laten passeren.

Meer info: http://www.cultureblast.org

Geplaatst door bowie op 8 september 2003