Culture Blast Europe

De 2e editie van het unieke hiphopfestival Culture Blast Europe staat op 10 december aanstaande op het programma.

Uit verschillende Europese landen zullen rappers, DJ’s, graffiti artiesten en b-boys (breakdancers) hun kunsten komen vertonen. De landen die meedoen zijn Frankrijk, Duitsland, Polen en Nederland.

Naast grote namen als Explicit Samouraï (van Saïan SupaCrew) uit Frankrijk en de Nederlandse DJ Knowhow zullen de in Duitsland alom geroemde rapformatie Creutzfeld & Jakob en de wereldkampioenen van het C2C DJ-team hun opwachting maken op Culture Blast Europe.

Creutzfeld & Jakob is een formatie die in 1995 opgericht werd door Flipstar en Luke Stylewalker. In 1998 werd de crew aangevuld met Till Tomorrow and DJ Edeldawg. Met dit vier man sterke powerpack reizen ze door heel Duitsland. Met hun 45.000 verkochte albums bewijzen ze dat ze klaar zijn voor de grotere podia en festivals. Op het “Splash festival” (grootste hiphop festival van Europa) en “Rock Am Ring” hebben ze zichzelf al bewezen en nu mogen ze op Culture Blast Europe zichzelf aan het Nederlandse publiek presenteren.

C2C is een uit vier DJ’s bestaande crew. De leden (Greem, Atom, Pfel en 20Syl) kwamen in 1998 samen om hun krachten te bundelen. DJ Pfel is Frans turntablism kampioen van 2003 en 2004. C2C (kort voor Coups2Cross) is er als tweede crew ter wereld in geslaagd om de wereldtitel tweemaal achter elkaar te behalen. In 2003 werd de groep al als beste DJ-crew ter wereld uitgeroepen en in 2004 wisten ze deze titel te prolongeren, wat hoogst ongebruikelijk is in de DJ wereld.

Explicit Samouraï is een afsplitsing van het door zijn live shows geroemde Saïan SupaCrew. Deze bouwde door de jaren heen een flinke reputatie op als één van de meest strakke en diverse rap groepen ter wereld. Op Lowlands bewezen ze zich jaren geleden aan het Nederlandse publiek door een spetterende show neer te zetten. Met ongeveer een half miljoen verkochte platen en meer als 400 shows op hun naam moet dat geen probleem zijn.

DJ Knowhow heeft in Nederland al jaren een flinke naam door zijn hulp aan diverse mensen zoals Brainpower. Ook staat hij bekend om zijn verschijning in het vroegere programma Villa65 van de VPRO. Hij bracht een aantal hiphop mix-CD’s uit onder de naam “The Mastas”. Deze serie wordt nog steeds gezien als een hiphop naslagwerk.

Hiernaast zal er een unieke internationale 5on5 (vijf tegen vijf) b-boy (breakdance) battle plaatsvinden met een selectie van top b-boys uit Frankrijk, Duitsland, Polen en natuurlijk Nederland.

In het Nederlandse team zullen Carlos (010), Superindo & Tommy (Come Correct, winnaar Dutch Bboy Championships) en Sylven en Lucas (Turn It Loose, winnaar Spin Off) in de interlands hun best doen om Nederland te vertegenwoordigen. Voor Polen zullen er vijf b-boys (o.a. Adamski, Wezyr en Chimek) uit de alom bekende NASA crew dansen. NASA crew werd wereldberoemd toen zij een afvaardiging mochten sturen om voor de paus te dansen.

Voor de b-boys is er ook een open 1on1 (één tegen één) battle waarin de lokale b-boys en b-girls zich bij de internationale breakers in de kijker kunnen spelen.

Meer info: http://www.cultureblast.org

Geplaatst door bowie op 27 november 2004