Copywrite – The High Exhaulted

Copywrite laat horen aan alles en iedereen schijt te hebben en met een album als dit is dat niet geheel onterecht. Punchline na punchline na punchline slopen je net zolang totdat ze je uiteindelijk op kunnen vegen. Afgewisseld met nummers waarin hij duidelijk maakt hoe hij over zijn vrouwelijke fans denkt en wat ze mogen doen en dat is niet veel. Kop dicht, omdraaien, broek uit en voorover bukken somt het aardig op. Om even bij te komen van alle grofheden zijn er een paar kleine instrumentals tussengevoegd. Een welkome adempauze, maar ik had liever gezien dat ze ergens als verlengde outro aangeplakt waren dan als zelfstandig nummer op de tracklist toegevoegd omdat, ze eigenlijk te kort zijn om voor een volwaardig nummer door te kunnen gaan naar mijn mening.

Al dit lyrisch geweld wordt ondersteund door beats van Mighty Mi, RJD2, Camu Tao, Intalec (die alleen de intro voor zijn rekening genomen heeft) en Copywrite zelf. De eerste komt helaas met de minste producties aanzetten. Terwijl RJD2 en Camu Tao bangende beats leveren waarop de agressieve flow van Copywrite goed tot zijn recht komt, brengt Mighty Mi wat slappe tracks die mij helemaal niks doen. Erg jammer want, deze man heeft bewezen dat hij best vette dingen kan maken.

De algemene indruk die de cd achterlaat bij mij is eerst verwoestend, om daarna om te slaan in eentonigheid doordat er eigenlijk maar twee onderwerpen worden behandeld op de hele cd. Als het album na 18 tracks is afgelopen heb ik nog steeds het idee dat ik er maar 2 gehoord heb: een battlerhyme en een sekstrack. Ook is de flow van Copywrite messcherp en rete-agressief, toch begint de verveling een beetje toe te slaan bij mij tegen het eind.

Tracklist:
01. Sintro
02. Fucksoundcheck
03. Fire It Up
04. Let Me In
05. Enterlude
06. Three Words (feat. Camu Tao en Tage Proto)
07. Hear Me Though
08. Badabing
09. Centerlude
10. Nobody (feat. Jakki da Mota Mouth)
11. Holier Than Thou
12. Ready, Aim…
13. On My Dick
14. Tower Of Babble (feat. Smut Peddlers)
15. Seven Light Years
16. Theme Music (feat. Jakki da Mota Mouth)
17. Exitlude
18. June

Meer info:
http://www.easternconferencerecords.com

Geplaatst door bowie op 28 september 2002