Conway The Machine voldeed aan alle clichés over ‘een rapper in Amsterdam’

Een ongunstige samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat Conway The Machine zich op de eerste dag van februari niet thuisvoelde op het podium van Q-Factory. Dat is jammer voor hemzelf, de venue en de bezoekers die de normaliter zo toffe mc wilden zien. Helaas bleef het bij een 37 minuten durende farce.

Hij had het publiek lang laten wachten. Na het uitstekende voorprogramma van tagteam Dookie & $KEER & BOO$, geheel in de geest van de Griselda-sound met sinistere, voortkabbelende beats, werd een homie van ‘The Machine’ het podium opgestuurd. Brodie Fresh kreeg de boel echter niet verder aangezwengeld. Supertof hoor, Conway’s loyaliteit om een van z’n boys de hele tour het voorprogramma te laten doen, maar in de praktijk staat een wachtende crowd te kijken naar iemand waarmee ze helemaal niets hebben. Da’s voor niemand leuk.

Laatkomerij in een stad vol drank en beroemde drugs leek Conway The Machine de das om te doen. Pas na half elf verscheen hij op de bühne. Hij leek er totaal geen zin in te hebben, wat oversloeg op het publiek. Hij hield totaal geen rekening met dat zijn publiek bestaat uit mensen van een leeftijd waarop ze een fulltime-baan en kids kunnen hebben, en daardoor een fatsoenlijk slaapritme prefereren op een doordeweekse dag.

Het feit dat hij geen energie kreeg, reageerde hij fel af op anderen en zelfs Alchemist’s verschijning kon de show niet redden. Conway was vervelend; voor zichzelf, voor boeker/promotor BRAL / Twist Agency en voor het publiek. Waarom lees je later in de recensie bij NRC.

De foto’s van Ashwin Somer maken gelukkig een hoop goed. Die zijn fire. Like always. Check ze hieronder.

 

Geplaatst door bowie op 2 februari 2023