Column: Dr. Dre vs. Sting

 

In het nummer Fuck The Police uit 1988 maakt Dr. Dre met zijn groep N.W.A. op niet mis te verstane wijze duidelijk wat hij van Sting en zijn band vindt. De legendarische hiphopgroep claimt in het befaamde hiphopnummer dat de band zich schuldig heeft gemaakt aan racistische klopjachten en het mishandelen en zelfs vermoorden van etnische minderheden in achterstandsbuurten. Elf jaar later deelde de rapper/producer op het nummer Still D.R.E. nog een sneer uit aan het adres van Sting en consorten met de woorden: Still not loving Police.

 

 

Sting heeft nooit op de nummers gereageerd, maar gaf wel in interviews aan dat hij Dr. Dre nooit iets heeft misdaan. Bovendien weet de Brit niet over welke mishandelingen de hiphopproducer het heeft. “Ik kom nooit in dat soort buurten. New York is eigenlijk de enige stad die ik een beetje ken. Verder snap ik niet waarom men denkt dat ik er racistische denkbeelden op na houd. Ik heb zelfs met Tina Turner en Craig David samengewerkt. Tot slot wil ik nog wel duidelijk maken dat ik veel waardering heb voor het werk van Dr. Dre en eigenlijk iedereen die actief is in de gezondheidszorg”, aldus Sting.

 

Deze ‘beef’, die nu al een aantal decennia duurt, is niet alleen het langste conflict in de muziekwereld, maar het staat, met eigenlijk alleen maar aanvallen van de Amerikaan richting de Brit, ook te boek als ‘meest eenzijdige’ en ‘meest saaie’ beef ooit.

Geplaatst door bowie op 14 april 2014