CityLab010 steunt Art Court: 3 X 3 basketballen op kunst, het kan binnenkort!

Samen met BuurtLAB, de basketballers van Concrete Lions en de Nationale Basketbal Bond diende Rewriters010 een plan in om een 3 X 3-basketbalveld te realiseren in Rotterdam. Daarop zouden sport en kunst elkaar op een bijzondere manier versterken. Een van de inspiratiebronnen is het basketbalveld in Pigalle, het hartje van Parijs. Het goede nieuws zorgt voor de kogel door de kerk. CityLab010 kent een startersbedrag toe en steunt het initiatief, dus binnenkort geven we het straatbasketbal in Rotterdam een enorme impuls met Art Court!

Met het basketbalveld en kunstwerk inéén is er een uitgelezen kans voor Rotterdam om dé streetball-stad van de Benelux te zijn, maar vooral uit te stralen. In de komende jaren willen de betrokken partijen een 3×3-court realiseren waarop wekelijks een aanbod van basketbal-activiteiten te vinden is. Denk aan toernooien, clinics et cetera.

Pigalle in Parijs. Een van de inspiratiebronnen voor het Art Court-plan

Alles over het plan is te lezen via deze link. Er heeft al een pilot plaatsgevonden voor dit initiatief. Tijdens POW! WOW! Rotterdam verfraaide straatkunstenaar Zedz het voetbalveld aan het Hillekopplein te Rotterdam-Zuid. Meteen nadat hij klaar was en de verf opgedroogd was, vond er al een basketbaltoernooi plaats. Op de ondergrond, die als je er van bovenaf naar kijkt een levensgrote robot uitbeeldt, werd een hele dag gespeeld. Het zorgde voor een nieuwe ervaring voor de sporters én voor Instagram-waardige beelden!

De stadsjury van CityLab010 is enthousiast over het plan en kende een bedrag toe van € 100.000,- om de pilot uit te bouwen en van het initiatief werkelijkheid te maken. Ze spreken vol lof: “Sportief heeft het plan veel aantrekkingskracht. We denken dat het initiatief ook veel aandacht zal krijgen van mensen die (nog) niet basketballen. Street art wordt ingezet om mensen tot beweging en sporten aan te zetten. Het initiatief draagt ook bij aan het imago van Rotterdam als street art-stad.”

We houden je natuurlijk up to date.

Geplaatst door bowie op 16 november 2020