Chuki Beats laat wereldpotentie horen met debuutalbum ‘INSIDEOUT’

Hij is de eigenaar van twee YouTube-kanalen, met gezamenlijk meer dan een miljoen abonnees; de 25-jarige Yuki Asemota uit Lokeren. Waarschijnlijk zegt die naam je weinig, maar als je ooit op zoek bent geweest naar beats ben je de naam Chuki Beats ongetwijfeld tegengekomen. Nu zet hij een nieuwe stap in zijn carrière; een album op eigen titel.

Al jaren produceert hij voor artiesten van over de hele wereld. Je kunt hem kennen van producties voor Zwangere Guy, Frenetik en K1D. INSIDEOUT bevat -natuurlijk- dromerige instrumentals en harde trapbeats, maar ook afrotrap én samenwerkingen. Alle voorgenoemde artiesten verzorgen featurings, net als homies als Bryan Mg, Geeeko en Alioth én de Nederlandse Jacin Trill.

Ook neemt hij eens zelf achter de microfoon plaats: NEVER LOST is een hoogtepunt, wanneer hij mét inhoud en emotie vocaal de melodieën toevoegt aan de productie. Sowieso is Chuki een grootmeester van de melancholische trap; het meandert soepel tussen cloudrap en trapsoul. Denk een vleugje Lil Uzi Vert, een minuscuul korreltje Bryson Tiller en een sprinkeltje Travis Scott. Maar stiekem is het ‘gewoon’ een jongen uit België, die wereldpotentie toont en in meerdere lanen tegelijk kan rijden.

België ligt zó centraal in Europa, dat het niet gek is dat Chuki Frans-, Engels- en Nederlandstalige gastvocalisten uitnodigt zonder van zijn visie af te wijken. Asemota maakt een indrukwekkende en spacey reis, waarin vocalisten vaak worden ingezet als instrumentatie. Veel van het debuut draait dan ook om de vibe. Van YouTube-beatmaker naar all round-producer én artiest; van deze veelzijdige jongen gaan we nog véél horen.

Stream:

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2021