Playlist: Chance The Rapper deelt zijn favoriete nummers aller tijden

Chance The Rapper bracht onlangs zijn officiële debuutalbum The Big Day uit. Dat is een plaat die wij zelfs met mes en vork nog met véél moeite te behappen vinden en ons met weemoed terug laat denken aan zijn fijne mixtape-discografie. #10day, Acid Rap en Coloring Book zitten hier regelmatig in hoge rotatie. Maar dat hij soul heeft, laat hij weer uitgebreid horen op zijn nieuwe langspeler. En waar die soul vandaan komt? Het zal zijn brede muzieksmaak zijn.

Chance The Rapper in Paradiso, 2013 (door Willem de Kam)

Gisteravond deelde Chance op Twitter een aantal van zijn favoriete liedjes aller tijden. Gewoon, door de titel en de bijbehorende artiest te noemen. Daar zaten zoveel parels tussen dat we ze je niet willen onthouden. We hebben ze voor je in een playlist gegooid. Niet allemaal, want er zijn artiesten die hun muziek liever niet op Spotify aanbieden, of albums en mixtapes die er simpelweg niet op te vinden zijn. Chance brengt je op deze manier in verschillende vibes. In welke andere playlist begin je met Elton John en kom je in de twee uur die volgen onder meer Mike Jooooones (echt!), Baka Not Nice en Ja Rule tegen? Dat bedoelen we.

Chance The Rapper in 013, 2017 (door Don Crusio)

Even serieus nu; met de rijke arrangementen van Stevie Wonder, de prachtige stemmen van Erykah Badu en Kirk Franklin, vergeten pareltjes van Lupe Fiasco en Chris Brown, wat klassiekers van 50 Cent en een vleugje Michael Jackson kom je de laatste werkdag van deze week vast prima door. Geniet ervan!

Geplaatst door bowie op 9 augustus 2019