Cero Ismael kleedde zijn song ‘Dancer’ uit voor de primeur

Cero Ismael is de nieuwste aanwinst in het Hollandse muziekpalet. Met zijn eigentijdse sound, die zowel donker als dromerig is, primeurt hij zijn nieuwe single Dancer in de Red Bull Music Studio in Amsterdam. De live uitvoering is te zien in een Uncut session en die wil je hoe dan ook checken.

“De track Dancer gaat over iemand die ik liefheb en mij verlaat. Ik noem haar een dancer, wat meerdere betekenissen kan hebben. Het kan iemand zijn die echt een danseres is, of iemand die om je hart heen danst. Je kunt het op verschillende manieren interpreteren”, aldus de 19-jarige Ismael, die het nummer in de Amsterdamse studio uitvoert met aan zijn zijde diverse muzikanten. Haast snikkend rapt hij: “I hope you find your happiness if it’s not located here.”

Terwijl hij met zijn stem speelt en zo in conversatie lijkt met degene die hij zo mist, zorgt de band om hem heen voor een soulvolle ondergrond. “De grootste verandering die ik aan het nummer moest maken is dat ‘ie nu echt laag voor laag is gespeeld, volledig live. Dat was een uitdaging, maar dat maakt de uitvoering uiteindelijk heel nice.” Hij kleedde het nummer dus uit, om het laag over laag weer aan te kleden met hulp van de muzikanten. Ironisch; hij geeft zichzelf ook behoorlijk bloot. Wat overblijft is de naakte waarheid, maar dat die prachtig kan zijn bewijst de jonge artiest in de video. Denk Kendrick Lamar, maar denk ook 6LACK. Denk Saba, maar evengoed Pete Philly. Ach, denk gewoon vibes.

Hiphop, r&b en soul in de mix; op Cero Ismael is voorlopig nog geen label te plakken en precies dat maakt hem een spannende artiest. Dat is iets waar curator Jarreau Vandal het in ieder geval mee eens is: “Er is teveel toffe soulvolle muziek uit Nederland om te negeren. Cero mixt die genres echt op zijn eigen manier, heel sick om te horen.”

De track verschijnt volgende week vrijdag op Spotify.

Geplaatst door bowie op 14 februari 2019