Central Cee in Amsterdam: een combo die garant staat voor chaos

Hij was eerder dit jaar al eens in Amsterdam. Toen moest een signeersessie bij Patta worden geannuleerd toen er zóveel Nederlandse fans op de been waren dat er een rij door het halve centrum slingerde. Ook dit keer krioelde het van de rap-liefhebbers. Van het bruggetje van de Melkweg tot de FEBO in de Leidsestraat. En dat twee keer op één avond. Central Cee is hot, ook in Nederland. Na zijn show op WOO HAH! is dit zijn eigen Europese tour. Gina Saad was erbij in de Melkweg.

Dat de man uit Shepherd’s Bush, Londen graag in Nederland komt, is dus duidelijk. In zijn Still Loading Tour plant hij maar liefst twee shows op dezelfde avond in. Een groot LED-scherm vol mooie visuals en een dj; meer heeft hij niet nodig. Nou ja, behalve een hyped up crowd, die de hits meebrult.

Op die momenten wist hij snel naar adem te happen. Central Cee blijkt namelijk geen fan van een backing track, en spuugt alles live. Ronkende drillbeats zorgden voor de moshpits, maar een van de meest verrassende momenten kwam toen Ashafar uit het niets het podium besprong om zijn eigen track Panamera te doen. Het kon rekenen op enthousiasme, van het publiek en de hoofdact.

Sowieso had Central Cee zin om het publiek de tijd van hun leven te geven; fel rapte hij de albumtracks, maar het publiek was vooral voor de hits gekomen. Met een knetterhard kwartet songs sloot hij af: LA Leakers Freestyle, Obsessed With You, Day In The Life en –  uiteraard – Doja. Deze man kan een show geven, en rapte alsof zijn leven ervan afhing. De hype is real.

Check de volledige gallery met foto’s hieronder:

Geplaatst door bowie op 12 november 2022