The Campaign release party

Het label Supercharger Records is van plan de hele wereld te veroveren. Het officiële startsein begon afgelopen woensdag in het Amsterdamse Bitterzoet. Of dit een geslaagde start was lees je hier…

Woensdagavond was het dan zover. De mannen van Supercharger Records brachten hun tracks van de langverwachte compilatie cd ‘The Campaign’ ten gehore. Hoewel in het bijzonder MOD the Black Marvel al een lange tijd bezig is, hebben de rappers van Supercharger als collectief vooral de laatste twee jaar veel bekendheid verworven. Iedereen die MOD het afgelopen jaar live heeft mogen aanschouwen is het er mee eens dat de shows van MOD en consorten garant staan voor een grote dosis energie en kwaliteit. Het was deze avond dan ook niet vooral de vraag of de optredens zouden spetteren, maar meer met welk nieuw materiaal de rappers zouden komen aanzetten. Met gast-MC’s als Tragedy Khadafi en Killah Priest op deze cd weten ze hun producties en het label op zich in een internationaal perspectief te zetten. Dat ze zeker serieus genomen mogen worden is ook te lezen in de review van ‘The Campaign’ op deze site.

Binnengekomen in de Bitterzoet bij de garderobe hoorde ik het gebouw al op zijn grondvesten schudden. De bassen zaten er lekker in en de DJ’s van de avond deden prima hun ding waar ik straks nog even op terug zal komen. Het eerste wat opviel in de zaal is was dat Supercharger Records goed had uitgepakt qua vormgeving en aankleding. Mede dankzij de gruwelijk dope grafische vormgeving van de cd, site, posters en noem maar op, mag Supercharger Records zich terecht profileren als een professioneel label wat waarschijnlijk nog een hoop teweeg gaat brengen. Ook het feit dat de zaal lekker packed was, is een goed teken.
De show zat goed in elkaar. De nummers volgden elkaar strak op en de chaos die er soms ontstond was meer een gevolg van de ongelofelijke energie die MOD, Ciph Barker, Tyrone en Thun uitstraalde. Chaos zeg ik omdat het publiek vanaf de introductie van de show meteen los ging en er een gevoel van saamhorigheid bleek te ontstaan. Ook deze keer ontstond er de traditionele cypher in het publiek en rapten MC’s daar verder. De meeste tracks klonken bekend in de oren en was in die zin weinig nieuws, maar dat mocht de pret niet drukken, het ging die avond immers om de release van hun cd. Met de afwisseling in de vorm van wat rustige nummers, rauwe bangers en het dope Nederlandstalige tussendoortje van Ciph Barker maakte de relatief korte show tot een succes, met als hoogtepunt ‘The Bilderberg’ waar de stoppen figuurlijk doorsprongen.
Tijdens en na de show was er de gelegenheid om de ‘The Campaign’ cd te kopen. Het was inmiddels een uur of twaalf, maar de avond was nog lang niet afgelopen. Het werk van DJ’s Barth Fader en Ill-co en de visuals in de vorm van de film ‘City Of God’ zorgden dat deze avond 100% compleet was. Het is lang geleden dat ik zulke originele DJ sets gehoord heb. Een gruwelijk dope potpourri van obscure 88/89 tracks á; la Kev-E-Kev, begin 90er jaren á; la Show & A.G. en dikke 70’s funk. Dus ook flinke props naar de DJ’s voor de kippenvelmomenten!

*Fixtures: *
Hoogtepunt: The Bilderberg
Dieptepunt: –
Bier: 1,90
Wc: stift of sticker
Garderobe: 1 euro
Fotograferen: ja
Geluid: redelijk
Bezoekers: circa 150
Damage: 5 euro
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 26 januari 2005