Cali Agents – Head Of The State

Na de intro, een stuk tekst waarschijnlijk uit een film, knalt Vinroc (jawel, eens de DJ wereldkampioen ITF) erin met een beat waar ik met moeite mijn hoofd op stil kan houden. Het lijkt erop dat alle commercialisering langs deze mannen heen is gegaan want deze shit is gewoon bangin’! Zoals verwacht wordt er weinig vernieuwends gezegd in de teksten maar het doet er allemaal niet toe. Voor de boom-bap liefhebber is dit een heel goed begin. Van deze zelfde Vinroc is de volgende track genaamd Cali Nights. Dit is een veel lichter nummer, maar doet niet onder voor zijn voorganger.
Opvallend vind ik de nummer 5 Rawrap die me doet denken aan een nummer Oh Boy van Camron. Deze versie is alleen veel rauwer qua raps, alleen al omdat Rasco weer bewijst dat hij een van de rawest rappers is met zijn stemgeluid.
De CD, of beter gezegd EP, heeft ook minpunten. Ik noem Go Ladies en het feit dat nummer 9 gewoon een track van Rasco’s solo LP Escape From Alcatraz is. Er staat bij dat het nog een bonus track is ook!
Er staat ook nog een heuse banger op genaamd Banger die gewoon recht toe recht aan bangt. Productie voor die track is in handen van Architect die ook de scratches voor zijn rekening neemt.
De titeltrack is er weer een van de Architect. Een best relaxte beat waarop Planet Asia en Rasco hun gebruikelijke opscheppen kunnen botvieren wat in een lekkere track resulteert. Een kleine aanmerking wil ik nog even maken op de chorus waarin C-A wordt uitgesproken als dat Ice Cube met zijn Westside doet. Dit klinkt erg corny en had wat mij betreft niet gehoeven.

Mijn oordeel is dat dit een lekker EP-tje is met weinig diepgang. Beats zijn variërend van rauw naar wat meer makkelijk in het gehoor liggend. In het boekje staat dat de LP nog moet komen…zomer 2004 wat ik een beetje raar vind, omdat ik echt de indruk had dat dit de nieuwe Cali Agents album was.

Tracklist:
01. Intro
02. Sharp
03. Cali Nights
04. In The Zone
05. Rawrap
06. Go Ladies
07. Banger
08. Head Of The State
09. Endless (bonus track)

Meer info: http://www.pocketslinted.com

Geplaatst door bowie op 24 mei 2004