C-Mon & Kypski Releaseparty

7 Juni komt het nieuwe album van C-Mon & Kypski genaamd Static Traveller. Vrijdag 4 Juni was alvast de release party van de band in Ekko, Utrecht. Lees hier hoe die party knalde, wat de deal was in deze overvolle tent aan de utrechtse grachten…

Voor de releaseparty van het nieuwe album “Static Traveller”, wat op het label Supertrack Records uitkomt, was de gehele Ekko afgehuurd en zoals verwacht zat deze propvol. Ondanks dat ik in deze uitverkochte zaal ietwat aan de late kant binnen kwam en het optreden begonnen was had ik goed zicht op het podium waar de band C-mon & Kypski zich begaf.

Deze band bestaat naast producer C-mon & turntablist Kypski ook uit multi-instrumentalist Daniël Rose (Six of Your Best Friends) die ditmaal als gitarist fungeerde en uit toetsenist Jori Collignon (Nobody Beats The Drum), wat dus een hele bezetting op het kleine podium vormde. De plaat werd met veel enthousiasme gepresenteerd en ik moet zeggen dat de live versie van de 11 tracks die het album telt er zeker niet minder om doen dan de album versie. Het was een geweldige mix van ver uiteenlopende stijlen die goed opgevangen werd door het publiek met voorin wat springers en dansers. Deze stijlen als hip-hop, jazz, soul, funk en rock zijn gemakkelijk te herkennen en worden door de electronische mixer van C-mon gehaald en bijgestaan door de gitaar, keyboard en de turntables bediend door Kypski. Ik vond het persoonlijk nog al dope dat deze turntables niet op de voorgrond komen, maar echt als instrument worden gebruikt en dat alles zonder sequencers, pc’s of laptops gewoon live gespeeld wordt. Ook toonde Kypski nog zijn muzikaliteit door het drumstel te bedienen wat een onvoorspelbare wending gaf. En C-Mon smeedde als een dirigent ondertussen met zijn mengtafel en loopapparatuur het geheel tot een eenheid. De muziek is meer dan Vinyl Voodoo kan ik wel zeggen, het gaat verder, gekker, wilder, en is straks ook op de buis te zien met een clip van de eerste single ‘Shitty Bum’ waar al enkele beelden door de VJ werden prijsgegeven.

Ik ben razend benieuwd naar het verloop van deze band en het album zelf. 7 juni ligt het album in de winkels en C-Mon & Kypski touren ook nog door het land heen, dus mocht je deze band live ook nog willen aanschouwen check dan de agenda. Mijn advies is minimaal 1 live show te hebben meegemaakt!

Fixtures:
Hoogtepunt: de “encore” met de single “Shitty Bum”
Dieptepunt: gigantische drukte in de ietwat kleine Ekko
Bier: 1,50 Euro
Wc: gratis
Garderobe: 0.50 Euro
Fotograferen: Sjawel! Duidelijk!
Geluid: Redelijk tot Goed
Bezoekers: Volle Zaal! Uitverkocht!
Damage: 5 Euro
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 5 juni 2004