Brunzyn voelt zich Ard van Peppen en pakt de playlist-cover met ‘Noa Lang’

Het mag dan Tweede Pinksterdag Een zéér hypnotiserend deuntje als hoofdingrediënt, fijne drumpartij erover. Sean D heeft de perfecte ondergrond gecreëerd voor Brunzyn om op te spazzen. Noa Lang is een verslavende banger met een hoge replay-waarde. Nog geen anderhalve minuut aan raps, maar in dat korte tijdsbestek perst Brunzyn er een hele rits aan wordplays en punches doorheen. Zo voelt hij zich Noa Lang; hij balt maar wordt alleen uitgescholden.

Hij stunt met zijn dikke 101 Barz-sessie van vorige zomer, zoekt naar een Dunya (maar krijgt een Anita) terwijl het financieel goed met hem gaat. Maar hij benadrukt niet alleen het belang van het geld in zijn broekzak, maar ook en vooral het belang van zijn gang. Homie Nadim krijgt een shout out en hij laat en passant los door te willen rappen tot zijn veertigste.

Bovenal klinkt Brunzyn blij om back te zijn net als Ard van Peppen. En terecht, want hij is iemand die Nederlandse hiphop op een frisse manier benadert. En dat ziet ook Ronnie Flex, want de twee teasen op Instagram in het weekend van de release van de original al een gezamenlijke remix.

In de playlist hoor je nog meer Nederlandstalige rap: onder meer Cry, Henkie T, Red Moons, Opium Lotus en Esko. Internationale namen verenigen deze week voor collabo’s: Conway The Machine met Method Man, een nieuwe NxWorries met Snoop Dogg, Chance The Rapper met DJ Premier, Rapsody met Hit-Boy. Abonneer en we serveren je wekelijks twintig nieuwe tunes. Cheers!

Geplaatst door bowie op 20 mei 2024