Brohlin wint de OPEN PYKE MIC en een kapitaalinjectie voor zijn carrière

In het voorjaar startten hard seltzer-merk PYKE, in samenwerking met Sticks en Top Notch / Noah’s Ark met de PYKE MIC-sessies. Daarin waren te gekke combinaties te zien als Zwangere Guy en Sor, Froukje en S10 en Typhoon en Sticks. Ze mixten stijlen en tracks tot drie te gekke blends. Daarna werd de microfoon opengesteld voor alle Nederlandse artiesten. In Tilburg, Zwolle en Amsterdam deden verschillende rappers, zangers en zangeressen hun ding op een beat uit een pack van Sor. De stadswinnaars gingen naar de finale. Het publiek mocht stemmen en in de Tilburgse Club Smederij werd de winnaar bekendgemaakt.

Een hele woensdagmiddag werd er uitgetrokken voor het slot van “het eerste van hopelijk vele seizoenen” van de OPEN PYKE MIC. Het hele team achter het drankje was aanwezig om het einde van het volgens hen geslaagde project te vieren. Daarnaast waren er een aantal genodigden welkom om de prijsuitreiking bij te wonen. Nog voordat de top-3 de zaal binnenkwam, mochten we een kijkje nemen. Wat een verademing! Na ruim een jaar stilte zijn we weer eens in de club; met verlichting, een podium, een dj booth, versterkte muziek door de speakers en een blikje in de hand.

Groot applaus klonk er vanuit de vijftig aanwezigen, toen ze – uiteraard met hun entourages – verschenen. De dag was een verrassing voor hen, en die werd vergroot toen Sticks verscheen en de microfoon ter hand nam. Hij prees de mensen achter het merk, achter het label en de deelnemers. Zonder al te veel poespas maakte hij bekend dat Brohlin de eerste winnaar is van de OPEN PYKE MIC. De top-3 had tenslotte zelf al de stemmen kunnen tellen in de comments onder de desbetreffende Instagram-post.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PYKE ® (@pykeseltzer)

Brohlin uit Roermond vierde het door zijn sessie nog eens te performen, in de booth die door de organisatie in het midden van de club was geplaatst. In die sessie hoor je hem zowel rappen als zingen in de Engelse taal. Zijn flow meandert door een kalme en sfeervolle productie en zijn melodische uithalen versmelten met de samples. Met die pure soepelheid wint hij een kapitaalinjectie van € 15.000,-, om te steken in zijn carrière. Dat bestaat uit coaching, studiosessies, budget voor een videoclip, en promotie. De dag werd afgesloten met een borrel en soul food van de Tokobar.

Gefeliciteerd namens heel team HIJS, Brohlin!
We zien je snel.

Geplaatst door bowie op 24 juni 2021