Brand Nubian

Lord Jamar, Sadat X en DJ Code Red stonden in Paradiso en gaven een dope avond weg. Hoe uitzinnig een kleine crowd kan zijn, kun je hier lezen!

Het was dan eindelijk zover…. de legendarische groep Brand Nubian zou in Paradiso gaan optreden. Met groot enthousiasme begon ik aan mijn reis naar Amsterdam en een half uur te laat was ik dan eindelijk binnen, klaar om te bouncen… Het voorprogramma had ik NET gemist en toen ik de zaal binnenliep werden de heren net aangekondigd…

Het viel me op dat de zaal helemaal niet stampvol was. Het was redelijk rustig zelfs. Gemoedelijk sloop ik naar het podium om zo de heren met mijn enthousiasme te stimuleren! Helaas waren DJ Alamo en Grand Puba niet aanwezig dus moesten Lord Jamar, Sadat X en DJ Code Red het alleen opknappen. Het publiek had er zin in en bij nummers als All for One, Slow Down, Brand Nubian wisten Sadat X en Lord Jamar met het publiek te communiceren door de refreins mee te laten schreeuwen. Dit cliché gebeuren werd redelijk opgepakt door het publiek en de vibe zat er redelijk in. De DJ spinde lekker en probeerde de crowd wat gemotiveerder te maken. Een nieuwe track van Lord Jamar met een bijdrage van de Shabazz the Disciple zorgde voor een relaxte sfeer en de tracks Love vs Hate en Don’t Let It Go To Your Head die hierna volgden, hielden die vibe vast. De heren spitten lekker en energierijk. Lord Jamar deed zijn ding met veel energie en Sadat X spitte met z’n, oh zo originele en dope stem, rustig over de beats.

Na ongeveer 50 minuten verdwenen de heren van de stage en nadat de DJ het publiek had aangemoedigd om Brand Nubian (of tenminste een deel daarvan) terug te halen door middel van een beetje bleren kwamen Sadat X en Lord Jamar terug onder luid gejoel… De crowd ging tekeer en na dit nummer verdwenen ze weer!?! Voor mijn gevoel was dit best abrupt afgesloten. De meeste headz dachten net als ik dat dit een kleine pauze was of zo, maar nadat de DJ ook zijn spullen begon in te pakken ontstond er enige verbazing. Dit was een show van HOOGSTENS 52 minuten…. Paar gasten konden hun frustraties niet binnen houden en gooiden hun beker naar het podium/de DJ. Diezelfde DJ sprong van het podium het publiek in en zo onstond een kleine vechtpartij die snel ophield. De vibe was er ook totaal uit merkte ik en het grootste deel van de menigte droop af naar de uitgang. Er werd nog wat chille hiphop gedraaid, maar ook ik begon mijn reis naar de uitgang… Niet geheel ontevreden, want de performance was ok… alleen van korte duur. De fans kunnen alleen maar hopen dat de gehele groep op den duur terug komt om dit eventjes DIK over te doen.

Fixtures:
Hoogtepunt: de track Slow Down
Dieptepunt: de korte duur van het optreden.
Bier: 1,90 euro
Wc: 0.25
Garderobe: 1 euro
Fotograferen: Sjawel!
Geluid: redelijk
Bezoekers: circa 200
Damage: 18 euro + Lidmaatschap
Cijfer: 6.5

Geplaatst door bowie op 12 augustus 2003