Brainpower

Brainpower, wie kent hem niet na zijn nummer 1 hit. Twee jaar geleden doorgebroken op onder andere Lowlands. Toen stond hij nog in de kleine tent en zijn optreden daar was naar mijn mening dope. Dit jaar stond hij weer op Lowlands en in de Alpha tent, dit optreden was zo massaal en zo vol van tmf groupies dat we bij het eerste nummer hem maar gesmeerd waren voor betere optredens.

Maniak, TLM, Brainpower, Too Tall + band
special guest Dicecream

14 september zou hij in Hedon in Zwolle spelen (mijn hometown) en dus twijfelde ik wel of niet checken omdat artiesten toch andere shows geven in kleinere zalen. Toch maar gegaan.

Rond kwart voor 10 kwam ik bij een zeer vol Hedon aan. De dj’s draaiden een mix van Nelly en echte hiphop tracks, helaas werden de meeste dope tracks steeds erg snel afgekapt zodat het een en ander nogal conservatief overkwam. Zowiezo was het publiek voor een groot deel niet echt het publiek wat normaal in Hedon komt bij een van de parties zoals the Ultimate Bboy party. Na de r&b achtige DJ-set kwamen Brainpower, Too Tall, TLM en band op. Ze begonnen net als op Lowlands met ‘Voel de vibe’. Ik voelde hem toen niet, het publiek was wat lauwig en leek zin te hebben in een chill avond. Gelukkig deden ze ook wat nummers van ‘Door merg en brain’ en die nummers waren dope. De live band was, niet zoals bij andere hiphop groepen, meer dan een rustig achtergrond bandje en ze hadden dan ook een echt lekkere vibe. Na het saaie ‘De vierde kaart’ was het dan ook zo’n 10 minuten lang lekker chillen op de band, ook omdat Brain druk bezig was met het geluid dat blijkbaar niet helemaal naar wens was. TLM liet, ondanks dat ie ziek was, zien dat ie zeker wel een dope DJ kan zijn. Hij deed wat dope scratches en een soort van battle met de toetsenist die een sample onder de knop had terwijl TLM diezelfde sample op zun plaat had zijn. Dit leverde een paar aardige minuten op.

Als special guest was Dicecream meegekomen en samen met Brain deed hij een dope, oldschool klinkend nummer dat ik samen met maar een paar anderen echt kon waarderen. Hier was ook het verschil in publiek echt te merken, veels te veel tmf kijkende kids die op een track met een vette beat gewoon zich liepen te vervelen. Na een optreden van drie kwartier was het einde in zicht, en uiteraard kwamen ze terug voor een toegift. Ze deden een nummer met een vette beat, harde tonen van de band en vet hyped. DOPE dus! Niet te vergelijken met zijn nummers die je nu op zijn cd hoort en op TMF ziet. Als Brain ballen heeft dan maakt ie van dat nummer de volgende single. Helaas zal dat niet gebeuren.

Conclusie: voor de liefhebbers van de eerste cd een teleurstelling met een paar dope dingen, voor de huidige Brainpower fans vast een lekkere zoete show.

Fixtures:
Hoogtepunt: het laatste nummer
Dieptepunt: op een paar uitzonderingen na, de rest
Bier: 1,75
Wc: 0,-
Garderobe: jep
Fotograferen: jep, nooit een probleem in Hedon (props)
Geluid: goed, beat mocht wel meer pompen
Bezoekers: 150-175
Damage: normaal 12 euro
Cijfer: 6-

Geplaatst door bowie op 13 september 2002