Bowie vertegenwoordigt HIJS achter de decks op Le Guess Who? 2021

Le Guess Who? geldt al jaren als een van de spannendste festivals van Nederland. Veelal internationale bezoekers trekken dwars door Utrecht van zaal naar zaal om nieuwe muziek te ontdekken. Het festival programmeert dan ook smaakmakers en niet per definitie hitmakers. Op vrijdag 12 november is er in TivoliVredenburg een avond gepland vol soulvolle hiphop, rake teksten en dikke beats. Pa Salieu (UK), Zwangere Guy (BE), Flohio (UK) en Pink Oculus (NL) treden op en Hiphop In Je Smoel-hoofdredacteur Bowie draait tussen de optredens door de muziek.

Tickets voor Le Guess Who? 2021 zijn al geruime tijd uitverkocht. Voor Bowie is de avond in de grote Ronda zijn eerste grote support-gig in lange tijd. Hij zal zo goed mogelijk proberen met de golfbeweging van de avond mee te te bewegen. Wat je kunt verwachten? “Hiphop In Je Smoel, natuurlijk. Maar ik neig meer naar de soulvolle variant dan de bombastische. Aan het begin van de avond zullen platen van J Dilla, Little Brother, Rapsody en Tyler, The Creator meer regel dan uitzondering zijn, terwijl dat normaal tijdens een uitgaansavond bijna nooit voorbijkomt. Daarna worden de optredens wat ruiger, dus zal ik daarbij aansluiten. Het publiek verwelkomen in de diepte, dat wordt mijn uitdaging.”

De vrijdagavond in de Ronda is al een hele spannende, maar er staat nog veel meer moois op de planning deze week. De last minute ingelaste show van FlySiifu op de zondag bijvoorbeeld, Tiny Desk-kanon en Chicago R&B-parel KeiyaA of het solo-optreden van Pink Siifu.

Tijdschema voor 12 november:

18:15 – 18:40: BOWIE
18:40 – 19:30: PINK OCULUS presents Before Wisdom
19:30 – 20:20: BOWIE
20:20 – 21:00: FLOHIO
21:00 – 21:45: BOWIE
21:45 – 22:40: ZWANGERE GUY
22:40 – 23:15: BOWIE
23:15 – 00:00: PA SALIEU

Om bezoekers voor te bereiden op een heerlijk avondje in de Ronda hebben we een playlist gemaakt. Niet dat deze tunes zeker voorbij gaan komen, maar het schetst in elk geval de beoogde sfeer. Tot in Utrecht!

Geplaatst door bowie op 9 november 2021