Boot Camp Clik

DuckDown Entaprizez liet van zich horen in Amsterdam. Ik had wel eens van de naam Boot Camp Clik gehoord, maar ik had nog nooit bewust naar hun muziek geluisterd.

DuckDown Entaprizez liet van zich horen in Amsterdam. Ik had wel eens van de naam Boot Camp Clik gehoord, maar ik had nog nooit bewust naar hun muziek geluisterd. De avond zou dus een totale verrassing zijn, op hier en daar een dingetje na, dat ik weleens gehoord had. Om voor dope pics te kunnen zorgen, had ik mij een plaats weten te bemachtigen met mijn linkeroor tegen de speaker geplakt. ‘On the front line’!

De aanwezige bezoekers in de volle Max-zaal van de Melkweg stonden voor het optreden relaxed met elkaar te babbelen. Hier en daar werd al met een hoofd geknikt en een paar freaks maakten zelfs al wat complexere moves. We waren er klaar voor. Toen de eerste beats uit de speakers knalden en de heren van de Boot Camp Clik, voorzien van de nodige flessen booze, het podium besprongen, sloeg de vlam meteen in de spreekwoordelijke pan. In ieder geval wel in de mijne! Peeps sprongen, handen gingen de lucht in en teksten werden meegebruld.

Deze actie in de zaal wisten Smiff ‘n’ Wessun, Black Moon, Ruck en Cocoa Brovaz gedurende de zeven kwartier durende show behoorlijk vol te houden. Af en toe viel de vibe die door de zaal ging een beetje terug, maar over het algemeen was het een zeer energiek optreden te noemen.

Niet alleen waren er pompende bassen en beukende beats, maar was er ook ruimte voor een ballad-achtige track waarvan de titel me is ontschoten, maar het was een soort ode aan alle overleden broeders. Te vinden op het album ‘Chosen Few’. Sean Price dropte de joint ‘Monkey Bars’ van zijn gelijknamige nieuwe album. Ander nieuw materiaal kwam van Smiff ‘n’ Wessun. Het nummer ‘How We Doin’ kreeg de zaal volledig mee. Na een beat met een grappige sample uit Super Mario werd er ook een track van het nieuwe Boot Camp Clik album gedaan. Speciaal voor de Amsterdammers in de zaal: ‘From Crooklyn To Gangstadam’.

Al met al een dope avond. Inderdaad een verrassing, maar wel een welkome. Na ze live gecheckt te hebben, gaan er zeker nieuwe albums aan mijn hiphop-collectie worden toegevoegd!
 

Fixtures:
Hoogtepunt: gasten namen flink de tijd om te signeren
Dieptepunt: bijna niet mogen fotograferen
Bier: 1,80 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,90 euro
Fotograferen: uiteindelijk wel
Geluid: goed en hard
Bezoekers: volle bak
Damage: 17,50 euro + lidmaatschap
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 17 juni 2003