BoomDox vs SDK: DK

Vorige week stelden we Steff aan je voor, vandaag is het de beurt aan DK. Ook hij is een van de drie acts die op 17 mei optreedt tijdens het BoomDox vs SDK-event. De rapper met Twentse roots won in 2011 de Helderheidbokaal en ging daarna aan de slag met shows. Nu, in 2015, maakt Demy Koetsier nog steeds muziek maar focust hij zich vooral op zijn carrière als maatschappelijk werker. Op 17 mei staat hij op het Schouwburgplein in Rotterdam, bij BoomDox uiteraard.

DK-Interview-BrianvanRensen-HipHopinjesmoel-02

DK, introduce yourself..
“Mijn volle naam is Demy Koetsier, vandaar ook DK. Ik kom uit Overijssel, ben een jongen met Twentse roots. Ik omschrijf mijn muziek als zeer persoonlijk, als een soort dagboek. Soms heb ik wel eens de neiging om buiten mijn boekje te gaan met punchlines en dergelijke, maar het liefst houd ik het toch bij mezelf. Ik wil op mijn zestigste kunnen zeggen: ‘Dit is mijn dagboek, dit is mijn verhaal.’ Ik denk er niet over na of iets een hitje kan worden. Ik schrijf echt over dingen die me zijn overkomen en bijgebleven.”

Dus als er niks in je leven gebeurt, wordt er niks geschreven?
“Ja, dat is zo. Ik vind het heel jammer want ik zie echt jongens om me heen groter worden en groeien. Die worden gewoon veel geboekt. Als je dan zelf een minder productieve tijd hebt, kom je in stil vaarwater te liggen en raak je in de vergetelheid. Maar de keren dat ik een clip uitbracht, ging de storm ook weer vrij snel liggen na de release, dus ach, zo erg is het allemaal ook weer niet. Ik concentreer me nu ook meer op andere bezigheden, muziek komt op nummer twee.”

“We brengen het terug naar waar het begonnen is, op de streets.”

Gelukkig heb je wel tijd voor BoomDox. Wat kunnen we van je verwachten op 17 mei?
Ik ga sowieso de twee tracks doen waarvan ik een clip heb uitgebracht, Innerlijke Kracht en De Keerzijde. Daarnaast heb ik nog een track liggen waar ik al lang over twijfel, maar die ik denk ik wel ga doen. Ik twijfel erover omdat het een beetje buiten dat boekje is waar ik het eerder over had. Maar goed, misschien moet ik maar een keer schijt hebben. Ja man, die ga ik sowieso ook doen.”

DK-Interview-BrianvanRensen-HipHopinjesmoel-01

Wat verwacht jij van BoomDox?
“Lekker op de straat. We brengen het terug naar waar het begonnen is, op de streets. Ik verwacht gewoon een hele gezellige dag met leuke mensen die dezelfde passie hebben voor dezelfde muziek. Het is iets waar ik wel echt naar uitkijk. Ik treed niet zo heel veel meer op, maar vind het altijd tof als ik benaderd word. Dus, ben er bij man!”

Alle info over het BoomDox x SDK event lees je hier.

Geplaatst door bowie op 6 mei 2015