Boom Bip – Sacchrilege

In een tijd van siliconen en extreme makeover, heeft Boom Bip geen chirurgische ingreep nodig om een metamorfose door te maken. De producer uit Cincinnati laat iedere gelegenheid tot cross-over liggen en toont zonder aarzelen zijn meest blitse kant: Sacchrilege is een onvervalste electroplaat geworden.

Nou is er niets mis mee als artiesten grenzen opzoeken en deze proberen te verleggen. Integendeel: nieuwe impulsen kunnen de horizon verbreden en een aanvulling zijn op een toch wat puristische stroming als hiphop. Echter, Sacchrilege is een album dat zich in geen enkel opzicht meer verbonden toont met het vroegere genre van Boom Bip.

Nu hoeft ook een dergelijke, radicale overstap geen achteruitgang te betekenen. Maar het eigenlijke minpunt is dat Boom Bip er niet in slaagt een interessante plaat te maken. Het vocale deel wordt verzorgd door een dame die haar coupletje zingt, terwijl de andere tracks letterlijk de pan uit swingen. Er is evenwel geen ruimte voor uitdaging. Sacchrilege is luchtig van aard, voldoet constant aan de norm en bevat geen enkele poging de lat hoger te leggen voor collega-producers.

Het vrolijke Sacchrilege is duidelijk bedoeld om op te dansen en zal waarschijnlijk niet misstaan in clubs als The Matrixx, Escape Venue en Time Out. Voor hiphopliefhebbers zal het echter gauw een crime worden om deze plaat van begin tot eind te beluisteren. Daarvoor is het aantal BPM te hoog, zijn de kicks te slap en klinken de sounds stuk voor stuk te zoetsappig.

Tracklist:
01. Snook adis
02. Rat tail
03. Googi sweater
04. The pinks
05. One of eleven

Meer info: Boom Bip

Geplaatst door bowie op 24 november 2007