Boemklatsch – Opgezwolle Editie

12 Februari was de dag dat de heren uit het "Verre Oosten" oftewel Opgezwolle de Ekko zouden gaan overnemen bij dit Boemklatsch feest. Check hier hoe Rico, Steez en Delic die dingen spuugde!!!

Het was een donderdag avond in Utrecht waar op een locatie net buiten het centrum in de uitverkochte Ekko de heren van Opgezwolle een spetterende show gingen verzorgen voor deze Boemklatsch editie. Delic, Rico en Steez zorgden voor een lange rij voor de deur en een bomvolle zaal. Ze betraden om klokslag 24:00 uur, na de aankondiging van host Atactic, het podium. Het podium was overigens tactisch opgezet met aan beiden kanten een scherm waar beelden te zien waren die VJ Egoplastiek verzorgde.

In een overvolle Ekko was de Zwolle – Utrecht connectie optimaal. Het netwerk was ijzersterk en je zag dat Opgezwolle gegroeid is naar ware entertainers op het podium. De sfeer die heerste was optimaal! Iedereen had er zin in en dat komt goed over op Rico en de Stickert die deze vibe extra groot weer in het publiek legden wat bouncende mensen met handen in de lucht opleverde. Delic die uitermate zichtbaar genoot van de show had een bordje met ‘Applaus’ erop geschreven wat na elke track omhoog ging. Dit was een amusant gezicht en leverde natuurlijk het gewenste applaus op. Zo was die gezellige vibe meteen al gezet en ook al had Delic enige problemen met zijn minidisc voor enkele beats, het publiek genoot zichtbaar van het spektakel. Het publiek werd getrakteerd op tracks als o.a: "Sporen, “Tijd Leert”, “Concept Of Niet”, “Vork”, “Tjappies En Mammies”, “Bob Sticky”, en natuurlijk ook “De Volle” en “Verre Oosten” wat nog altijd een springende crowd als resultaat heeft. Ook dit keer was vooraan in het midden een bouncende menigte wat je positief of negatief kan zien. In iedergeval ging iedereen flink uit z’n dak. Sticky deed ook nog “Hamvraag” met een rauwe kubus beat en op een beat van Raymzter kickte Rico een verse van het “Brandstof” album. Zoals je leest waren de “Spuugdingen” in het huis en werd het “Vloeistof” weer “Brandstof” wat een show van dik een uur opleverde.

Toen uiteindelijk het einde van het optreden in zicht kwam, was er nog een bekende van de drie heren die op licht hinderlijke wijze duidelijk maakte dat hij er nog niet mee eens was dat de show al was afgelopen. Met een agressief tintje in de lucht kwam Sticky Steez alsnog een freestyle droppen die maar niet stopte, hij bleef maar door ratelen en suste meteen die agressie in de lucht. Hierna verliet Opgezwolle het podium om zo nog even ‘na te tafelen’ in de zaal. De DJ’s Lygra en Illvester verzorgden de muziek verder en door de spijtige reden dat de geluidsman al naar huis was, viel het geluid in de zaal een beetje tegen. Dit weerhield de langzaam wegstromende mensenmassa er niet van om de dansvloer te benutten.

Deze Boemklatsch editie kan als een waar succes gezien worden en mag zelf vergeleken worden met de al bijna historische “Verre Oosten editie” van Knockout in de Melkweg. Deze editie zou je kunnen zien als een kleine variant wat opzich genoeg zegt. Opgezwolle blijft fris komen en zoals ze het zelf al zeggen: “Het wordt niet kleiner en het krimpt niet!”

Fixtures:
Hoogtepunt: Als de zaal helemaal hype gaat op tracks als “Verre Oosten”, “De Volle” en “Tjappies en Mammies”
Dieptepunt: Kinderachtige ruziezoekers.
Bier: 1,50 Euro
Wc: gratis
Garderobe: 0.50 Euro
Fotograferen: Sjawel!
Geluid: Redelijk
Bezoekers: Volle Zaal! Uitverkocht!
Damage: 8 Euro
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 12 februari 2004