Boemklatch

Boemklatch is onderhand een bekend begrip geworden in het party circuit. De Boemklatch partys vinden over het algemeen plaats in Utrecht. Na een aantal edities op een gezellige studentenboot is Boemklatch verhuist naar de Ekko in Utrecht. De vorige edities bestonden altijd uit lekkere underground hiphop.

Deze editie stonden er naast de vaste DJ’s van Boemklatch de Haarlemse hiphopformaties Nicotine & Gotcha op het programma. De Ekko was helemaal volgelopen voor een dosis hiphop of zoals dat mooi op de flyer stond: “Back to the Roots of HipHop Funk and Soul”. Opvallend was het dat Nicotine & Gotcha (hoofdacts van de avond) al vrij snel begonnen aan hun optreden. Het zou een erg strakke show worden waarbij het meeste publiek er flink op los danste. De show had een energiek karakter want de formaties uit ‘double A’ gaven een show van ongeveer een anderhalf uur. En zeg nou zelf wanneer komt dit nou nog voor?

De DJ’s namen de show over maar doordat het podium opgeruimd moest worden was het niet erg chill om te vertoeven in de zaal. De DJ’s draaiden met een hoog funk gehalte vrolijk door en het was dan ook erg lang wachten op de eerste hiphop plaat. Nadat eindelijk het podium ontruimt was deden de volgende DJ’s hun ding en de platenkeuze greep terug naar de jaren 70 waar zelfs de track Kung Fu Fighting van Carl Douglas langs kwam. De party had op dat moment weinig weg van een Boemklatch party waar normaal gesproken je de vetste platen om de oren vliegen. Het had eerder weg van een studentendisco en dat was alleen maar jammer te noemen.

Het was tijd voor de Waxflowers (viertal DJ’s) om plaats te nemen achter de turntables. Eindelijk was het dan tijd voor een aantal hiphop platen dat vooraf werd ingeleid door een mooie tribute aan Jam Master Jay. De echte hiphopbangers bleven op een paar uitzonderingen helaas achterwege. Zo viel er op deze editie van Boemklatch niet al teveel te genieten. Op naar de volgende editie dan maar!

Fixtures
Hoogtepunt: de lange show van Nicotine & Gotcha en de turntableshow van de Waxflowers
Dieptepunt: de rest van de avond
Bier: 1,50
WC: gratis
Garderobe: 0,50
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: uitverkocht
Damage: 8 Euro
Cijfer: 5

Geplaatst door bowie op 9 maart 2003