Blackalicous

Het begon allemaal al bij de ingang: geen last met de security! Voor de verandering eens geen gezeur om het flesje water en de boterhammen, sterker nog, ik werd niet eens gefouilleerd. Nadat ik mijn jas en tas in de garderobe had gedumpt (wat je overigens wel verplicht moet doen) ging ik onder het genot van een biertje maar eens rustig een plekje in de zaal uitzoeken"¦…

Als een echte hiphopact kwam Blackalicious een uur later dan gepland het podium op. Maar gelukkig zat al na het eerste nummer de sfeer er goed in. Alle dope tracks die je zou verwachten kwamen voorbij zoals Sky Is Falling, Blazing Arrow, en Don’t let money change you. Ik vond wel dat "Make you feel that way" iets te vroeg in de show zat. Ze hadden deze beter tegen het eind kunnen spelen, aangezien het zo’n dope track is en als tweede nummer in de show wel een beetje teniet is gedaan.
Maar gelukkig werd Alphabet Aerobics niet overgeslagen, en zelfs nog leuker gemaakt toen de achtergrondzangeres telkens een bordje toonde met de letter van het alfabet die bij het couplet hoorde. Ook deed Gift of Gab een paar a capella’s, die zeer indrukwekkend waren vanwege de hele hoge snelheid. Ja, ja, daar kan Brainpower nog wat van leren. Maar goed, wat ik zeer fijn vond was dat zowel het achtergrond koortje als Lateef en Gift of Gab super enthousiast en uitbundig op het podium stonden. Je kon echt merken dat ze plezier hadden in hun ding. Af en toen stopte Gift of Gab zelfs heel even met rappen en keek dan heel voldaan de menigte in. En daar had hij misschien wel alle reden toe want damn"¦ het was lang geleden dat ik in Nederland zo’n goede sfeer in de zaal heb meegemaakt. Iedereen was volop aan het dansen, springen en meezingen.

Al met al was het echt een super optreden. Blackalicious heeft het enthousiasme en de energie die ik tegenwoordig bij veel hiphopacts mis. Mochten ze Nederland nog een keertje bezoeken, ga kijken, want Blackalicious staat garant voor een spetterende show en een heerlijk gevoel"¦.

Blackalicious makes you feel that way.

Fixtures
Hoogtepunt: teveel om op te noemen
Dieptepunt: was er duidelijk niet
Bier: 1,60 euro
WC: noppes
Garderobe: 1 euro
Fotograferen : yeah
Geluid : goed, alleen mic mocht iets harder
Bezoekers: best wel druk, maar nog wel ruimte om te dansen
Damage: 13 euro
Cijfer: 9

Klik HIER voor de foto’s.

Geplaatst door bowie op 10 november 2002