Black Thought’s eerste solorelease is hier, geproduceerd door 9th Wonder en The Soul Council

Terwijl Kanye druk bezig was met zijn album -waar nog geen spoor van te bekennen is op de streamingdiensten- te laten horen aan intimi, is er uit een hele andere hoek wel al kwaliteitsmuziek te beluisteren vandaag. Jarenlang hebben fans van The Roots-frontman Black Thought gesmeekt om een soloalbum van de beste man en nu komt hij hen (deels) tegemoet.

Zover als een soloalbum is het nog niet gekomen, maar vandaag verschijnt wel Streams Of Thought Vol. 1 met daarop vijf nieuwe nummers. Het is zijn eerste solorelease ooit. De tracks zijn geproduceerd door 9th Wonder en zijn productieteam The Soul Council (met o.a. KHRYSIS in de gelederen). 17 minuten aan vlijmscherpe meervoudige lettergrepen rijmende bars en frisse flows. Waarschuwing: dit is misschien wel Black Thought op z’n best!

Featurings zijn er van Rapsody, Styles P en KIRBY. Tegen NPR vertelt hij het volgende over de EP: “Al die solo-dingen die ik ooit heb aangekondigd, dat zorgt voor nieuwe aandacht voor mij als artiest. We moesten altijd het merk The Roots bewaken. (…) Nu kan ik een stap terugdoen en focussen op andere creatieve energie die er uit moet. En dit is niet mijn soloalbum, maar gewoon een kans om mij een heel ander perspectief heel andere dingen te zien doen.”

De ‘Vol. 1’ in de titel insinueert dat dit het begin is van een hele fijne reeks van een van de best rappers alive. Ja, dat beweren we écht.

Streamen:

Geplaatst door bowie op 1 juni 2018